Eftersøgt brite myrder to politifolk
To ubevæbnede kvindelige politibetjente er skudt og dræbt af en af Storbritanniens mest eftersøgte mænd.

To kvindelige politibetjente i Storbritannien er blevet dræbt, da de blev kaldt til et indbrud i Manchester.

Den 32-årige Fiona Bone og den 26-årige Nicola Hughes blev mejet ned af en byge af kugler, da de reagerede på en alarm, siger politiet.

De to politimord ventes at udløse en ny debat om, hvorvidt britiske politifolk fortsat ikke skal bære skydevåben.

Trods chokket over nedskydningen siger ledende politifolk, at den britiske politistyrke fortsat skal være en af de få i verden, hvor politifolk ikke automatisk er bevæbnet med skydevåben.

Ifølge politiet blev de to kvinder - en af dem skulle i øvrigt snart giftes - med fuldt overlæg narret ind i en fælde af den 29-årige Dale Cregan.

Han var i forvejen eftersøgt for to mord i Manchester.

Peter Fahy er politichef i Manchester, og han siger, at enten Cregan eller en medskyldig foretog alarmopkaldet for at narre politifolk til.

- Så kom han ud og skød og dræbte begge betjente, siger Fahy, der tilføjer, at Cregan også smed en granat imod de to kvinder.

Cregan overgav sig efter dobbeltmordet til det lokale politi.

Fahy siger, at Cregan har været øverst på listen over eftersøgte, efter at han i august skød en mand, der hed David Short. I maj skød han Shorts søn, Mark.

Premierminister David Cameron kalder dobbeltmordet for "afskyeligt. Men han siger, at der nu er flere bevæbnede enheder i politiet end tidligere.

- Det her skulle være en reaktion på et indbrud, og det burde ikke kræve bevæbnede politifolk, siger han.

/ritzau/Reuters