Efter sløje jobtal: Romney angriber Obama
Republikanernes Mitt Romney går til angreb på præsident Obama efter fredagens skuffende amerikanske jobtal.

Der gik ikke mange minutter fra det amerikanske beskæftigelsesministerium havde offentliggjort, at der kun blev skabt 96.000 nye job i USA i august mod de forventede 130.000, før Mitt Romney gik direkte til angreb på Barack Obama.

Præsident Obama lovede torsdag aften på Demokraternes konvent, at han ville skaffe en million nye job frem mod 2016, og derfor ser Republikanernes præsidentkandidat tallene som en indikation på, at Obamas hidtidige "politik ikke har virket":

- Hvis i går aftes var en fest, så er denne morgen lig med tømmermænd. Efter 43 måneder med en arbejdsløshedsprocent over otte er det tydeligt, at præsident Obama ikke har levet op til sine løfter, siger Mitt Romney.

Da Obama blev valgt for fire år siden, lovede han at banke arbejdsløsheden ned under seks procent. Ledigheden er nu på 8,1 procent, og de brudte valgløfter går ifølge Romney især ud over middelklassen.

- Den er ikke bedre stillet nu end for fire år siden. Min plan for en stærkere middelklasse vil skabe 12 millioner nye job ved udgangen af min første periode. USA fortjener et nyt ledeskab, som vil få vores økonomi til at flytte sig igen, siger Romney.

Det Hvide Hus har ikke overraskende en anden tolkning af tallene. Her anerkender man, at de skuffer, men alligevel ser man positive tendenser. For der bliver trods alt stadig skabt nye job rundt om i USA:

- Mens der stadig mangler at blive gjort et stykke arbejde, viser dagens beskæftigelsestal, at den amerikanske økonomi fortsætter med at komme sig fra den værste nedtur siden den store depression, siger en af Obamas rådgivere, Alan Krueger.

Præsidentvalget afgøres 6. november, og de høje ledighedstal kommer uden tvivl til at spille en stor rolle i valgkampen.

/ritzau/AFP