Sammen med spaghettien og kødsovsen har ketchuppen været på bordet til aftensmaden. Og bagefter stiller du den i køleskabet, ikke?
Det er i hvert fald sådan, de fleste af os håndterer børnenes favorit. Men det er der faktisk ingen grund til – den kan lige så godt opbevares i et af køkkenskabene. Det fortæller eksperterne til forbrugersitet, Which?
Ifølge diætisten Dr. Sarah Schenker indeholder ketchup eddike, og tomaterne indeholder også en naturlig syre, der hjælper til at preservere ketchup under normal stuetemperatur.
– Nogle mennesker kan godt lide at opbevare deres ketchup i køleskabet på grund af den afkølede smag. Men ellers er der ingen grund til det, siger Dr. Sarah Schenker til Which?, og understreger, at ketchup i køleskabet reelt bare optager unødig plads.
Mayonnaise er en helt anden historie. Den skal altid i køleskabet, når den er åbnet. For godt nok indeholder mayonnaise også eddike, men ikke nok til den kan klare sig ved stuetemperatur.