Dræbte fra bådulykke havde været i Nyhavn
Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Politiet er ved at kortlægge fire mænds færden, inden de omkom ved en speedbådulykke ud for Hundige havn.

De fire mænd, der tirsdag blev fundet døde efter en speedbådulykke ved Hundige, sejlede ud mandag ved middagstid.

Mandag eftermiddag besøgte de en restaurant i Nyhavn i København, men ellers er deres færden op til ulykken endnu ikke klarlagt.

- Det, vi ved, er, at de skulle ud og sejle en tur sammen i det gode vejr, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi ved ikke præcis, hvor de har været, bortset fra at vi fra Københavns Politi har fået at vide, at de har besøgt en restaurant i Nyhavn, siger han.

Det står ikke klart, om mændene er kommet sejlende til Nyhavn.

De omkom, da de torpederede en stenhøfde lige nord for Hundige havn. Ulykken skete formentlig, da de var på vej tilbage til Hundige havn, som de var sejlet ud fra, og hvor ejeren af båden havde sin bil og bådtrailer holdende.

En pårørende fik det sidste livstegn, da hun omkring midnatstid ringede til sin mand. Men ifølge politiet fik hun ikke at vide, hvor mændene på det tidspunkt befandt sig.

Tidligt tirsdag morgen kontaktede den pårørende politiet, da hendes mand ikke var kommet hjem.

- Ulykkestidspunktet må være i de mørke timer mellem midnat og klokken 6-7 om morgenen. Det er også en forklaring på, hvordan man har kunnet overse stenmolen, der går vinkelret på kysten, siger Martin Bjerregaard.

Høfden fungerer som bølgebryder og er ikke afmærket.

- Foreløbige undersøgelser på ulykkesstedet tyder på, at speedbåden er sejlet i sydlig retning og med ukendt hastighed og på ukendt måde har påsejlet stenmolen. Båden blev fundet liggende med bunden opad på den modsatte side af molen, oplyser han.

Båden havde skader på kølen og i stævnen. De omkomne er speedbådens 51-årige ejer, to mænd fra Greve på 45 og 48 år, samt en 53-årig mand fra Roskilde.

Et ligsyn og formentlig også obduktion, der ventes at finde sted torsdag, skal fastslå, om mændene døde af kvæstelser fra sammenstødet med stenene, eller om de druknede.

Politiets undersøgelser skal blandt andet også fastslå, hvem af de fire mænd der sad ved roret på ulykkestidspunktet.

- Senere på ugen vil politiet i samarbejde med en embedslæge afholde retslægeligt ligsyn for at fastslå dødsårsagen. I forbindelse med ligsynet vil politiet undersøge de omkomne for eventuel spirituspåvirkethed, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Mændene havde ikke redningsveste på, da de blev fundet drivende i vandet omkring båden omkring et par hundrede meter nord for Hundige havn.

Imidlertid er der ifølge politiet fundet redningsveste i speedbåden. Det er uklart, om det kunne have reddet mændenes liv, hvis de havde haft dem på.