Dommer beklager udsagn om tåbelige rockere
Advokaters krav om at få dommer taget af rockersag er tirsdag formiddag blevet afvist.

Østre Landsret har onsdag formiddag afvist et krav fra forsvarsadvokaterne i Den Store Rockersag om, at retsformand Bertil Vollmond skal tages af sagen. Han bliver som dommer, men beklager, at han har formuleret sig uheldigt.

I sagen kræver en række rockere, blandt andet Brian Sandberg, som nu har forladt Hells Angels, at blive frifundet for en stribe drabsforsøg, som i byretten kostede dem lange fængselsstraffe.

Kravet om, at retsformanden skulle tages af sagen, kom, efter at han tirsdag morgen havde kaldt rockerne for "tåbelige". Det skete, da rockerne på grund af utilfredshed med sagsbehandlingen nægtede at møde i retten.

- Jeg beklager, at jeg har udtalt mig for bramfrit, siger Bertil Vollmond i forbindelse med landsrettens afgørelse om, at han kan fortsætte som retsformand.

Det er Vollmond selv og hans to meddommere i sagen, der har skullet vurdere, om han er inhabil som retsformand i sagen på grund af sit udsagn.

Forsvarsadvokaterne har forlangt, at det bliver noteret i retsbogen, at der har været tvist om retsformandens inhabilitet. De vil nemlig ikke kunne nå at kære afgørelsen til Højesteret, før sagen er færdig ved landsretten.

Efter tirsdagens episode er det også blevet understreget, at dommerne skal være varsomme med ikke at optræde partiske.

Forsvarsadvokaterne har nemlig klaget deres nød over, at dommere har talt med sagens anklager på tomandshånd.

/ritzau/