Dødsbrand raserer indisk fyrværkerifabrik
Mange mennesker meldes omkommet, og mange meldes forbrændt ved en brand i en fyrværkerifabrik i Indien.

En voldsom brand har koster mindst 33 mennesker livet i den indiske delstat Tamil Nadu, siger politiet.

Det er en fyrværkerifabrik, der er brændt.

De fleste af de omkomne befandt sig på fabrikken, da ilden brød ud.

Mange meldes også forbrændt fra branden i fabrikken, som ligger i byen Sivakasi, centrum for Indiens fyrværkeriindustri.

I Sivakasi, 500-600 kilometer fra storbyen Chennai, er der omkring 700 fyrværkerifabrikker af forskellig størrelse. De kører i øjeblikket på fuld tryk som forberedelse til en række festivaler, hvor der traditionelt bruges fyrværkeri i Indien.

Tv-billeder viste, at store skyer af røg svævede over fabrikken. I baggrunden var der konstante brag fra fyrværkeri, som eksploderede.

Politiet har ud på eftermiddagen lokal tid ikke overblik over de menneskelige omkostninger. Således står det ikke klart, hvor mange af de 250 arbejdere på fabrikken der fortsat befinder sig et sted inde i flammerne.

- Vi har ikke været i stand til at komme ind på fabrikken på grund af røgudviklingen. Antallet af ofre kan stige, lyder det fra en vicebrandchef på stedet.

Branden brød af ud i et lager, der var fyldt til bristepunktet med færdiglavet fyrværkeri. Flammerne fik hurtigt fat i fabrikken.

Politiet siger, at der onsdag morgen indtraf en eksplosion, mens der blev blandet kemikalier, der bruges til fremstilling af fyrværkeri.

/ritzau/Reuters