Djokovic skælder ud på US Open-arrangører
Manglende overdækning og en for ambitiøs planlægning betyder, at US Open-tidsskemaet skrider femte år i træk.

Selvfølgelig var Novak Djokovic glad for at være videre til finalen ved US Open. Men efter firesætssejren over David Ferrer natten til mandag dansk tid, er han irriteret over, at turneringen for femte år i træk halter efter tidsplanen.

Mændenes finale skulle allerede have været spillet søndag, men på grund af dårligt vejr er programmet igen blevet skubbet, så den i stedet spilles mandag og turneringen varer dermed mere end to uger.

Djokovic mener, at arrangørerne skyder sig selv i foden ved både at programsætte kvindernes finale og de to herrer-semifinaler på en såkaldt superlørdag, hvor man i de andre grand slam-turneringer finder mændenes finalister om fredagen.

- Jeg håber virkelig, at arrangørerne vil overveje at lave det om til næste år. Jeg tror ikke kun, at jeg taler på egne vegne. Jeg tror de fleste spillere er enige, siger Djokovic.

Det er ikke kun spillerne, der påvirkes af den dårlige planlægning. Tv-selskaberne er også sure over, at de igen ikke får mulighed for at vise turneringens mest interessante kamp - mændenes finale - i søndagens prime time.

Og tilskuerne har endnu engang ikke kunnet regne med programmet med de gener i form af ombookinger og forsinkelser, som det har medført. Nogen er endda gået glip af finalen, fordi de var nødt til at forlade New York søndag.

Et andet problem ud over planlægningen er det manglende tag over Arthur Ashe Stadium på Flushing Meadows-anlægget.

Havde man - som ved Wimbledon og Australian Open - mulighed for at overdække centre court, ville man ikke være afhængig af vejret for at holde spilleplanen.

/ritzau/