BETALT INDHOLD

Disse samtaler giver dig bedre sex

Når man har været sammen med hinanden i mange år, kan det for mange blive svært at tale om sex. I sidder måske fast i den samme, kendte rille, hvor sex forbliver det samme, til trods for at I begge ønsker forandring.

Det findes der heldigvis råd for. Ligesom vi snakker om alt mulig andet i et parforhold, skal I nemlig også lære at snakke med hinanden om sex – uanset om det går godt eller skidt, og uanset om I ønsker forandringer eller ej.

I sidste ende kan mere fokus på at tale om sex nemlig være med til at opgradere jeres sexliv. Lyder det for godt til at være sandt? Så læs med her, hvor vi i samarbejde med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, giver jer nogle råd til, hvordan samtaler kan være med til at give jer bedre sex.

Sådan kan de rigtige snakke give et godt sexliv

1. Vær direkte

Du er med garanti godt klar over, hvordan kvinder nogle gange kan sende skjulte hentydninger og signaler, uden der egentlig kommer noget ud af det. Noget af det, som typisk går galt i et parforhold, er kvindens skjulte hentydninger, og manden, som ikke opfanger dem.

Derfor er der kun én ting at sige: Det handler om at være direkte! Hvis du vil have noget, bliver du nødt til at fortælle det direkte til din kæreste. Fortæl ham, eller hende, hvis du vil afprøve noget nyt, hvis du synes personen ser lækker ud i dag, eller hvis du ikke kunne lide den stilling, I afprøvede i går.

Efterhånden som du vænner dig til både at lægge fokus på de positive og negative ting i jeres forhold og sexliv, lærer I langsomt hinanden bedre at kende, og har derfor også muligheden for at afprøve nye ting i sengen.

2. Stop med at kritisere og fordømme

De fleste er nok bekendt med ordsproget, der siger, at man er to om at danse tango. Det samme gør sig gældende i et parforhold, når tingene går ned ad bakke. Du er sjældent alene om at mærke det, hvis I er inde i en dårlig periode – og du eller din kæreste står sjældent med det fulde ansvar.

Derfor skal du stoppe med at bebrejde din partner eller dig selv for de seksuelle frustrationer, I har. I stedet skal I fokusere på at samarbejde med hinanden om, hvordan I finder en løsning på problemet. Det mener den canadiske parterapeut, Beth Mares.

”Det er vigtigt, at se den seksuelle dysfunktion som et problem mellem et par og ikke som en enkelt persons problem,” fortæller hun til Canadian Living. Derfor kan det være en fordel at tale om de ting, som er grunden til problemerne, og i stedet fokusere på, hvordan man kan komme ud af dem igen.

3. Forsøg jer frem

Hvis du og din kæreste føler, at det med at tale om sex kan virke som en lettere uoverskuelig opgave, må I forsøge at prøve jer frem. I starten kan man give hinanden små komplimenter og på den måde forsøge at spore sig ind på hinanden.

Et alternativ er at investere i et spil, som tvinger jer til at snakke om sexlivet og parforholdet.

Det gør Dialogspillet: Bedre Kommunikation i Parforholdet, som kan købes hos Sinful.dk. Her kan man risikere at svare på spørgsmål som ”Hvornår har du ikke lyst til sex med din kæreste?” og på den måde lære hinanden bedre at kende.

Mathilde Mackowski fortæller om spillet:

”Det er et spil, der kan erstatte hverdagens snak om madpakker, pligter og problemer med forelskelsens dybe samtaler. Spillet skaber gensidig respekt, og man lærer virkelig hinanden at kende. Husk, at dybe samtaler er noget af den lim, der holder sammen på parforholdet.”

Betalt indhold: Leveret i samarbejde med Sinful

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.