Disse fløje kæmper om magten i SF
Tre fløje står på spring til at sætte sig på formandsposten i SF - se her, hvilke fløje der er:

Kampen om, hvem der skal være SF's næste formand efter Villy Søvndal, er i gang og det store spørgsmål for SF bliver, hvilken fløj i partiet, der får et flertal bag en kandidat.

Ifølge SF-ekspert og forfatter til bogen "Den røde tråd - SF og vejen til magten", Hans Mortensen, eksisterer følgende fløje i SF:

* Den grønne fløj:

Profiler: Ida Auken, Pia Olsen Dyhr og Steen Gade

Vision: Bakker op om EU og regeringssamarbejdet. Trækker partiet i en grøn retning med fokus på miljø og bæredygtighed. Har samtidig en økonomisk profil, som ligger på linje med den nye højrefløj.

Er historisk set rundet af det, man kan kalde højskole-SF og føler sig meget på linje med De Radikale og trækker altså ikke SF i retning af at være et klassisk arbejderparti.

Står stærkt i folketingsgruppen, men svagest i landsledelsen og har den mindste base i baglandet.

* Den nye højrefløj:

Profiler: Thor Möger Pedersen, Jesper Petersen og Astrid Krag.

Vision: Har på det seneste tegnet linjen i SF og i høj grad bakket op om regeringssamarbejdet, som man ser som et vigtigt projekt. Har en nær allieret i den afgående formand Villy Søvndal.

Fløjen taler for et tæt samarbejde med Socialdemokraterne, og blandt andet har Thor Möger Pedersen lanceret SF som et parti for de hårdtarbejdende danskere.

Har størst opbakning i landsledelsen og stor opbakning i baglandet.

* Den klassiske venstrefløj:

Profiler: Özlem Cekic, Meta Fuglsang, Holger K. Nielsen

Vision: Bakker op om regeringssamarbejdet, men føler, at prisen har været for høj, og at partiet er blevet for blåt.

Ønsker mere klassiske venstrefløjspolitik med fokus på de allersvageste og mest udsatte grupper. Vil dreje partiet i retning af Enhedslisten.

Fløjen har stor opbakning i landsledelsen, hvor gruppen lancerede Meta Fuglsang som ny næstformand, hvilket dog ikke blev til noget, trods mange stemmer. Står ligeledes stærkt i baglandet.

/ritzau/