DF vil stoppe ramadan-middag på borgen
Dansk Folkeparti henviser til nye regler, der forbyder religiøse og erhvervsmæssige fester i parlamentets lokaler. Foto: Folketinget
Dansk Folkeparti vil have standset fejringen af ramadanens afslutning ved en festmiddag på Christiansborg.

Om fjorten dage afslutter muslimer fastemåneden ramadanen.

Og det bliver fejret på Christiansborg, hvor det socialdemokratiske folketingsmedlem Hüsein Arac igen i år arrangerer en middag.

Men det vil Dansk Folkeparti nu have stoppet. Udenrigsordfører Søren Espersen henviser til, at Folketingets præsidium i maj strammede op for reglerne.

"Der er helt klare regler for, at de arrangementer, Christiansborg kan lægge lokaler til, skal have politisk karakter. Det kan man ikke sige, at en ramadan-middag har," siger han til Newspaq.

Søren Espersen understreger, at reglerne skal følges, uanset hvilken religion, der er tale om.

"Vi vil ikke have en ramadan fejret på Christiansborg. Det har intet med det danske parlament at gøre. Reglerne skal overholdes uanset om det er muslimer, hinduer eller jøder. Vi kan ikke have, at lokalerne bliver brugt til andet en politik," siger han.

Sidste år kunne partiet ikke forhindre, at en ramadan-middag løb af stablen på Christiansborg.

Men nu er der yderligere en regel, der hindrer middagen, lyder det fra Søren Espersen.

"Arrangementerne må heller ikke have erhvervsmæssig karrakter. Og her er der altså også et firma, Zaman, der skal præsentere firmaets bidrag til det multikulturelle samfund. Så det her går altså langt ud over reglerne," siger han.