DF: Venstres finanslov er dobbeltmoralsk
Mens Lars Løkke Rasmussen kræver lavere afgifter af regeringen, så stemmer han selv for højere, siger DF.

En gratis omgang.

Sådan betegner Dansk Folkeparti finanslovudspil "Færre afgifter, flere arbejdspladser" fra Venstre, som Lars Løkke Rasmussen fremlagde mandag.

Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær kalder det positivt, at Venstre har fået øjnene op for, at øgede afgifter koster arbejdspladser, og de skaber vækst i grænsebutikkerne.

- Men når man samtidig fører en fuldstændig modsat politik, så er det ganske dobbeltmoralsk, siger Dennis Flydtkjær i en kommentar.

Han mener, at Venstres kamp mod øgede afgifter går stik i mod de lovforslag, som lige nu behandles i Folketinget. Lovforslagene udmønter skattereformen, som Venstre og De Konservative indgik med regeringen før sommerferien, og de vil betyde øgede afgifter:

- Det er direkte pinligt, at Venstre nu vil kæmpe imod de ting, som vi lige nu behandler lovforslag om i Folketinget i forbindelse med skattereformen, som Venstre jo står bag.

- Lovforslag som først vedtages i næste uge med Venstres stemmer, så det passer meget dårligt ind, at man allerede nu vil det modsatte, siger Dennis Flydtkjær.

Han fremhæver flere eksempler. For det første at Venstre vil afskaffe fedtafgiften, men i forbindelse med skattereformen lægger de stemmer til at hæve den med 15 procent. En ændring, som vedtages torsdag den 13. september.

Dennis Flydtkjær kritiserer også Venstre for at kræve afgifterne sat ned på grænsefølsomme varer, som sodavand og øl, men i forbindelse med skattereformen er de gået med til at forhøje afgifterne løbende frem imod 2020.

- Det er afgifter på alt fra nødder, ledningsført vand, sodavand, slik og øl, siger Dennis Flydtkjær.

Han kritiserer også Venstre for at kræve skatterabat til udstationerede danskere genindført - den såkaldte §33a i ligningsloven. Men netop den paragraf vil blive fjernet, når Venstre stemmer for lovforslag om skattereformen torsdag i næste uge.

- Det vil sige, at den er ikke engang fjernet endnu, inden Venstre vil genindfører den, siger Dennis Flydtkjær.

På den baggrund kalder han Venstres udmeldinger om lavere afgifter for "en både gratis men også pinlig omgang fra Venstre".

/ritzau/