Ballade i Dansk Folkeparti: "Der er en diktator"
Dorthe Ullemose er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, og derfor har hun længere snor end de andre - og nu tidligere - medlemmer af partiets byrådsgruppe i Svendborg, vurderer ekspert. Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix
Gruppeformand og folketingsmedlem Dorthe Ullemose sidder alene tilbage som medlem af DF-byrådsgruppe i Svendborg, der for få dage siden bestod af fire medlemmer.

Der er stor intern ballade hos Dansk Folkeparti i Svendborg.

I sidste uge valgte medlemmet Jesper Larsen at trække sig for at blive løsgænger, en beslutning der blev truffet på grund af utilfredshed over gruppeformand Dorthe Ullemose.

Partiets hovedbestyrelse valgte i går, onsdag, at ekskludere Morten Sol Petersen, og dermed var der kun to medlemmer tilbage i gruppen, Jens Munk og Dorthe Ullemose.

TV2 Fyn skriver, at Jens Munk på et gruppemøde i tirsdags tilbød at tage over som gruppeformand i et forsøg på at standse den interne uro, men dén idé var Dorthe Ullemose ikke med på.

I protest over ekskluderingen af Morten Sol Petersen har Jens Munk nu meldt sig ud af partiet.

- Det er klart, at jeg ikke kan sidde i en gruppe, hvor der er en diktator, som vil og kan det hele på alle pladser. Det må hun også kunne forstå. Det har også gjort, at jeg har trukket mig, siger Jens Munk til TV2 Fyn.

Han er nu løsgænger i Svendborg Byråd.

Dorthe Ullemose sidder nu alene tilbage som det eneste medlem af DF-byrådsgruppen, der for få dage siden bestod af fire medlemmer.

Hun sidder samtidig i Folketinget for Dansk Folkeparti, og netop derfor har den fynske gruppeformand længere snor end de andre - og nu tidligere - medlemmer af gruppen i Svendborg, vurderer TV2 Fyns Christiansborg-redaktør, Thomas Funding.

- Bliver hun ekskluderet eller går hun i protest lokalt, så gør hun det også nationalt, og det vil sige, at Dansk Folkeparti risikerer at miste et afgørende mandat i Folketinget, siger han til TV2 Fyn.

via Listen To News