DF: Flygtninge skal fremvise ren børneattest for de sidste 10 år
- Hvis man ikke kan fremvise en sådan attest, så skal man ikke kunne arbejde med børn, siger DF's børneordfører, Pernille Bendixen. Thomas Lekfeldt/Scanpix
Nyt forslag fra Dansk Folkeparti vil i praksis afskære flygtninge fra at komme i praktik eller arbejde i vuggestuer og børnehaver.

Mens regeringen lægger op til at ændre reglerne, så flygtninge kan få lov at arbejde i daginstitutioner uden en børneattest, så vil Dansk Folkeparti gå den stik modsatte vej.

Børneattesterne indeholder oplysninger om, hvorvidt en person er tidligere straffet for seksuelle overgreb mod børn. Og med et nyt beslutningsforslag vil Dansk Folkeparti sikre, at ingen kan arbejde med børn og unge under 15 år, uden at de kan fremvise en ren børneattest, der går mindst 10 år tilbage i tiden.

- Det kan ikke nytte noget, at vi begynder at slække på de her regler i vores integrationshunger. Det her handler om at beskytte børn mod overgreb, siger Dansk Folkepartis børneordfører, Pernille Bendixen, til Avisen.dk om det nye forslag.

Umuligt at hente attester fra hjemlandet

Ekstra Bladet lavede en stikprøve tilbage i december, som viste, at der i 13 udvalgte kommuner var ansat i alt 91 flygtninge i virksomhedspraktik på daginstitutioner.

Men deres børneattester gælder kun for deres korte ophold her i Danmark, mens det ifølge Rigspolitiet er praktisk talt umuligt at indhente oplysninger fra de lande, der flygtes fra.

Som en konsekvens af det har blandt andet Aarhus Kommune helt droppet at ansætte flygtninge på børneområdet, og det har fået KL til at foreslå en alternativ screeningsordning for flygtninge, som sendes i virksomhedspraktik eller får arbejde i daginstitutioner. 

Og som Avisen.dk beskrev tidligere i dag, er regeringen nu åben for at justere reglerne.

"Punktum"

Men står det til Dansk Folkeparti, så er den eneste løsning at lave et total-stop for ansættelse af personer, som ikke kan fremvise en ren børneattest, der går 10 år tilbage. 

Også selvom det betyder, at flygtninge reelt bliver afskåret fra at få job på børneområdet de første 10 år, de er i Danmark.

- Hvis man ikke kan fremvise en sådan attest, så skal man ikke kunne arbejde med børn. Punktum. Jeg kan slet ikke forstå, at det kan blive en diskussion, siger Pernille Bendixen.

Dansk Folkepartis beslutningsforslag, som pålægger regeringen at stramme reglerne for børneattester, skal nu behandles af Folketinget.