Derfor smed jordemødrene skoene foran Christiansborg i dag
Skoene stod pænt linet op, så politikerne kunne hoppe i dem. Foto: Michael Bothager/Scanpix
Jordmødrene aktionerede i dag for at gøre opmærksom på deres pressede arbejdsliv.

'Gummi-træsko', klip-klappere, sandaler og andet fladt og fornuftigt fodtøj tog mandag opstilling på trappen i Rigsdagsgården ved Christiansborg i København.

Her afholdt en stor gruppe jordemødre  aktionen "I Jordemødrenes Sko" for at gøre opmærksom på tilbagerulningen af øremærkede midler, som ellers var ment til at skabe bedre forhold for fødende og ansatte på fødeafdelingerne.

Sundhedsministeren, Sundhedsudvalget og folketingspolitikere var inviteret ned i Rigsdagsgården til at prøve sko, men vigtigst af alt; til at få en kop jordemoderkaffe og en snak om livet i jordemødrenes sko. Og det er sko, der går mange skridt på en vagt. Der har i de seneste uger været flere opråb fra stressede og pressede jordemødre, der har svært ved at klare det hårde arbejdstempo og konsekvenserne af en stram økonomi.

Af med skoene - jordemødrene tog fodtøjet af i efterårskulden. Foto: Michael Bothager/Scanpix

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen havde taget imod invitationen til en snak og en kop jordemoderkaffe. Foto: Michael Bothager/Scanpix

Det rør, som enhver gravid kender, fordi jordemoderen bruger det til at lytte til det ufødte barn i maven, blev svunget under aktionen. Foto: Michael Bothager/Scanpix