Derfor flager busserne gult og blåt
Movias busser fejre EU-formandskabet med flag hele dagen. Foto: Jesper Nørgaard Sørensen / POLFOTO
Det danske EU-formandskab skal fejres i dag, selvom vi officielt fik EU-rorpinden allerede i går. Derfor flager busserne hos Movia.

Et dannebro i den ene side, og det blågule EU-flag i den anden.

Sådan ser busserne ud i Østdanmark, fordi trafikselskabet Movia fejrer det danske EU-formandskab.

"Det er ikke hver dag, Danmark overtager formandskabet i EU, og regeringen har opfordret offentlige institutioner til at markere dagen med flagning," siger centerchef Anders Due fra Trafikselskabet Movia til Newspaq.

For at markere at der den kommende tid er fokus på det europæiske samarbejde, vil en række offentlige bygninger flage med europaflaget den 2. januar. Det gælder både Folketinget, ministerier og busser samt kommuner og biblioteker fra Sønderborg til Frederikshavn og fra Esbjerg til Rønne.

"Vores busser er meget synlige i gadebilledet, og ved at flage med dannebrog og EU-flag festligholder vi overtagelsen af EU-formandskabet," forklarer Anders Due.

"Jeg er glad for den opbakning, der er til at markere overtagelsen af formandskabet. Danmark har det næste halve år mulighed for at sætte fingeraftryk på EU’s dagsorden, ligesom formandskabet er en oplagt lejlighed til at sætte fokus på EU-samarbejdet i Danmark – et samarbejde, der kommer borgere og virksomheder til gode hver dag," siger europaminister Nicolai Wammen

Danmark overtog stafetten i EU den første januar i år, og skal aflevere den til Cypern den første juli.

Sidst Danmark var formand for EU var i 2002, hvor Danmark kørte en udvidelse af EU til de nuværende 27 lande igennem.