betalt indhold
Derfor er en god nattesøvn så vigtig
Søvn er en vigtig brik til at holde dig sund. Det er både i forhold til at undgå sygdomme som Alzheimers og depression og til at forbedre din præstation til for eksempel eksamen eller på løbebanen.

Mange ser søvn som et nødvendigt onde og ville egentlig hellere bruge tiden på noget andet. Det er særligt, når de hører statistikker om, at man sover en tredjedel af sit liv. Det giver dog rigtig god mening at sørge for at få en god søvn hver nat. Søvnen er nemlig det, der gør, at du kan nyde de to andre tredjedele af dit liv.

I samarbejde med Forbrugsguiden.dk kigger vi her nærmere på nogle af de fordele en god nattesøvn giver:

Søvn giver din hjerne tid til at rydde op

Hvis du ikke sover, vil din hjerne ikke have tid til at rydde op. Mens du er væk i drømmeland, har hjernen mulighed for at komme af med nogle af de stoffer, der bliver dannet i kroppen i løbet af dagen. Det er en af grundene til, at man vågner op frisk og udhvilet.

Nogle forskere har linket dårlig søvn med en højere risiko for Alzheimers. Det skyldes, at hjernen ikke har lige så lang tid til at rydde op, når man sover dårligt.

Sov ordentligt og undgå at tage på

Flere studier har også vist, at der er en sammenhæng mellem, hvor meget man vejer, og hvor meget man sover.

Hvis du gerne vil tabe dig, eller bare undgå at tage på i vægt, kan det derfor være en god idé at se på, om du får sovet nok.

Sammenhængen mellem at tage på i vægt og at sove for lidt er egentlig meget simpel. Når du har flere vågne timer, har du flere timer til at spise. Det gør, at du spiser flere kalorier, når du sover mindre. Samtidig vil du have en tendens til at vælge mad med flere kalorier, når du er træt.

God og rigelig søvn kan også være med til at forbedre din kondition. Når du er veludhvilet, har du mere energi til at træne nede i motionscenteret.

God søvn hjælper med at holde diabetes for døren

Ifølge amerikanske businessinsider.com så er søvn også en vigtig faktor, når det gælder om at holde diabetes fra døren. Forskere har nemlig fundet ud af, at det ikke er nok bare at være tynd, for at slippe for type-2 diabetes. At få nok søvn spiller også en vigtig rolle i kampen mod sygdomme, ligesom søvn generelt er utrolig vigtig for din krops overordnede sundhed.

Få dig en ordentlig seng

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du sover. Det er nemlig vigtigt at have en god seng. Det er et af grundelementerne i at få en god søvn.

Det er meget individuelt, hvad man synes, er en god seng. Nogle foretrækker hårde madrasser, andre bløde. Det skal derfor være en seng, der støtter din krop bedst muligt.

Elevationssenge giver mulighed for at indstille sengen, så den passer til lige præcis din krop. Mange fravælger elevationssenge, fordi de synes, at sengene er for dyre. Men en god elevationsseng holder typisk i 20 år. Når du ser på det i det perspektiv, er det ikke helt så mange penge for et sted, du tilbringer en tredjedel af din tid.

Hvis du vil se forskellige typer af elevationssenge, kan du læse mere i denne elevationsseng-artikel.

Samme hjemmeside har også lavet en fyldestgørende artikel om kontinentalsenge, hvor du også blandt andet kan læse mere om vigtigheden af en god nattesøvn. Du kan læse artiklen her.

Betalt indhold: leveret i samarbejde med Forbrugsguiden.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.