Hotels.com har lanceret den første "National Hotel Minibar Dag" nogensinde for nylig den 25. april 2024. Eftersom 75 % af danskerne kan lide at tage noget fra hotellets minibar, og næsten 5 ud af 10 (46 %) indrømmer, at det er det første, de kigger på, når de tjekker ind, besluttede Hotels.com at give denne ikoniske facilitet den fejring, den fortjener.
Og der er ingen tvivl om, at danskerne kan lide minibaren. To femtedele (39%) mener, at den er en meget vigtig del af deres ophold, hvilket ikke er overraskende, da rejsende elsker bekvemmeligheden ved den (26%).
- For os er minibaren en fast bestanddel af hoteloplevelsen, og noget, der kun forbedrer hele oplevelsen, siger en talsmand for Hotels.com og fortsætter: - Vi ønsker at fejre denne ikoniske facilitet ved at skabe en national dag, som falder lige i den periode, hvor rejsende booker deres sommerferie, lønningsdag og for de heldige, en tid, hvor skatterefusionen er inde. Hotels.com-appen har det perfekte sted til alle, uanset hvordan det ser ud...
Næsten halvdelen af danskerne (43 %) kan huske, at de som børn fik at vide, at de aldrig måtte røre minibaren, når de boede på hotel med deres familie. Derfor er det ikke overraskende, at en ud af fem (22 %) som voksne betragter minibaren som en luksuriøs del af hotelopholdet, og en fjerdedel (23 %) indrømmer endda, at denne forbudte luksus helt sikkert har gjort dem mere tilbøjelige til at bruge flere penge på hotellets minibar som voksne.
Selvom det er tydeligt, at danskerne elsker minibaren, indrømmer hver fjerde (26%), at de har taget noget fra minibaren og derefter returneret det tilsvarende produkt fra et supermarked.
Mens læskedrikke (27 %), øl (22 %) og vand uden kulsyre (18 %) er de ting, som danskerne ser som et must-have i deres minibar, har de mange tanker om, hvad der kunne løfte minibaren til det næste niveau.
Når det gælder luksus, er danskerne helt vilde med friske bær (23 %), en tår champagne (23 %), chokoladepraliner (19 %) og fine oste (19 %), og nogle efterspørger endda sushi (15 %) og wagyu-oksekød (7 %) som drømmevarer i hotellets minibar.
Men det handler ikke kun om snacks, for danskerne elsker også praktiske ting som solcreme (20 %), førstehjælpskasse (19 %), deodorant (17 %), håndsprit (11 %) og endda parfume (10 %) som ideelle tilføjelser til minibaren. Faktisk ville flere danskere vælge en minibar fyldt med ting, de måske har glemt, frem for snacks.
Sjove facts om minibaren
* Man mener den første minibar stammer helt tilbage fra romerriget, hvor små flasker vin og nødder blev tilbudt på mange romerske overnatningssteder.
* Det tyske firma Siegas opfandt minibaren, som vi kender den med små køleskabe tilbage i 1963 og blev et hit fra dag ét på hotellet Madison Hotel i Washington DC indeholdende vand og små snacks.
* Først i 1974 kom der små sprutflasker og alkoholiske drikke i minibaren, da Hong Kong Hilton tilbød gæsterne et sådan i hver af deres 840 værelser. Det boostede overskuddet med 500%, så alle Hilton-hoteller verden over fik minibarer med sprutflasker kort efter.
* De seneste år udtaler størstedelen af hoteller dog, at forretningen med minibarer ikke er så stor mere, da det kræver ekstra personale at administrere samt de mange stjålne genstande, det bliver til i løbet af tiden på trods af flere sikkerhedsforanstaltninger såsom laser-lys og automatisk påskrivning på regningerne m.v.
* Fauchon L'Hotel (fra det berømte franske gourmet- og delikatesse firma Fauchon) har en smuk minibar på værelset, kaldet Gourmet Bar, med et specialfremstillet lyserødt skab, der afslører alt, hvad der er fransk. Tænk macarons, pink champagne, trøfler, franske special chokolade, vin og kaffe.
* Kimpton Blythswood Square har en wellness-minibar med produkter som kombucha, der gavner tarmsundheden, saltet tangchips, vitaminberiget kold kaffe og jodfyldte tangkapsler.
* Minibaren på QT Sydney har det hele. Vi taler om en nød butterfly, et intimitet kit og et udvalg af vintage-spil. Ud over førsteklasses spiritus som Belvedere vodka er der også økologisk rødbede chips og honningkager.
* Hôtel Providence er for alle cocktail entusiaster og tilbyder personlige minibarer på værelset med marmortoppe, fyldt med alt, hvad du behøver for at lave dine egne cocktails, ned til en ismaskine, shakere, opskriftsbog og frisk mynte i køleskabet.
* At rejse med eller uden en baby er forbundet med mange følelser, men ammende gæster på Kimpton La Peer behøver ikke bekymre sig om opbevaring af brystmælk oveni. Det gratis On-Demand Family Fridge Program hjælper gæsterne med at opbevare brystmælk sikkert under deres ophold, når et dedikeret Mini Me Milk Fridges bliver leveret til deres værelse.