Demonstranter sætter biografer i brand
En omstridt anti-islamiske film har fredag fået pakistanske demonstranter til at hærge to biografer i landet.

Vrede demonstranter har fredag stukket to biografer i brand i byen Peshawar i den nordlige del af Pakistan, oplyser politi og øjenvidner på dagen, da landet indleder nationale protester mod den anti-islamiske film "Innocence of Muslims".

En demonstrant er blevet såret, da en biografvagt åbnede ild i forbindelse med, at den vrede forsamling - bevæbnet med køller og bambuspæle - mødtes i en af biografbygningerne, smadrede inventaret og stak det i brand, siger politiofficer Gohar Ali.

Øjenvidner fortæller, at en hærgende menneskemængde stormede Shama-biografen, der lokalt er notorisk kendt for at vise film, der betragtes som pornografiske. Demonstranterne smadrede vinduer og satte ild på biografen.

Titusinder ventes at gå på gaderne i hele landet, efter at regeringen har erklæret fredag for en helligdag, som giver folk mulighed for at demonstrere.

I mere end en uge har store dele af den muslimske verden været i oprør, efter at det er blevet kendt, at en gruppe egyptiske kristne koptere med amerikansk statsborgerskab har lavet en film, der håner og spotter profeten Muhammed.

Tusindvis af pakistanere udkæmpede torsdag hårde gadekampe med politistyrker, der skød med skarpt og brugte tåregas, mens vreden tog til mange steder i den muslimske verden over den omstridte film.

Omkring 50 mennesker blev såret, da politiet i Pakistan gik mod tusindvis af demonstranter for at opløse deres aktion.

I Islamabad var over 5000 på gaden med flag, der viste, at de støtter islamistiske grupper. Mange af demonstranterne var bevæbnet med køller og havde retning mod Islamabads velbevogtede ambassadekvarter.

Filmen har udløst protester i mindst 20 forskellige lande, og mindst 30 mennesker er blevet dræbt under voldelige sammenstød, der er relateret til uroen.

/ritzau/AFP