VORES VALG De Radikale vil lempe udlændinge-regler
Margrethe Vestager og De Radikale kommer med syv forslag til en ny udlændinge politik. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Der er lagt op til hårde forhandlinger, hvis rød blok vinder valget. Flere af De Radikales syv punkter går imod S-SF's plan.

De Radikale kommer nu med syv konkrete forslag til at lempe reglerne for udlændinge, der vil ind i Danmark. Det skriver Politiken.

Med de syv punkter vil partiet forøge at påvirke en kommende rød regering i retning af en mere lempelig udlændingepolitik.

Midterpartiet vil blandt andet af med 24-årsreglen, det omstridte pointsystem og tilknytningskravet efter et valg.

"Vores krav er, at der skal være en ny udlændingepolitik. Vi ønsker at komme så tæt som muligt på vores mål. At man som dansker kan leve i Danmark, også når man er gift med en udlænding. At asylsøgere får en ordentlig behandling. At det bliver lettere for virksomheder at rekruttere dygtige medarbejdere," siger Margrethe Vestager (R) til Politiken.

I fredags gav Socialdemokraterne en garanti for, at 24-års reglen og tilknytningskravet vil ligge fast i hele næste valgperiode. Dermed er der lagt op til hårde forhandlinger efter et valg.

Margrethe Vestager ønsker ikke at gå i detaljer med, hvilke af de radikale krav der er mest afgørende at komme igennem med.

Et andet punkt på listen er at nedlægge integrationsministeriet. Det forslag får også en kold skulder af Socialdemokraterne.

Kilde: Politiken