Au pairen Gemma droppet af nordsjællandsk familie: Er nu knust af kæmpe gæld
Gemma Satinigam håbede på en fremtid i i "strandområdet" i Klampenborg, som den nordsjællandske familie-far sagde. Kvinden på billedet har intet med historien at gøre. (Foto: Foto: Sarah Christine Nørgaard og Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix/arkiv)
Gemma Satinigam drømte om at arbejde som au pair i Europa, men endte med en lang næse og gæld, da værtsfamilien droppede aftalen i sidste øjeblik.

Gemma Satinigam fik en glædelig nyhed tilbage i maj, der dog hurtigt endte med at koste hende flere måneders løn.

Hun er en af de unge håbefulde au pairer, som ifølge bureauet Au Pair Agency er kommet i klemme, fordi danske familier ombestemmer sig i 11. time.

Den unge kvinde, der bor lidt uden for Manilla, hovedstaden på Filippinerne, fik nemlig at vide, at der var en dansk familie, som gerne ville have hende som au pair. 

Familiefaderen fortalte Gemma, at de boede i "strandområdet" Klampenborg, og hun skulle passe familiens tre børn. For Gemma Satinigam lød det helt perfekt, for selvom hun på Filippinerne er uddannet hotel manager, led hun af udlængsel.

- Min drøm var at komme til Danmark for at tjene nogle penge og se Europa. Jeg ville se, hvordan livet i Europa var, skriver Gemma Satinigam til Avisen.dk.

Men den unge fillipiners drøm brast, da familien i Danmark pludselig ombestemte sig. Tilbage stod Gemma Sataginigam med skuffelsen og en ganske betragtelig gæld. 

Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) er 81 procent af au pairerne i Danmark fra Filippinerne. Ugebrevet A4's kortlægning fra 2012 viser, at en meget stor andel af au pairerne befinder sig i det såkaldte "Whiskybælte" i Nordsjælland.

Far brugte to måneders løn

Det første Gemma Satinigam skulle, før drømmen om at blive au pair i Danmark kunne realiseres, var at få et au pair visum. Det påbegyndte hun arbejdet med, men de lige over 1.000 kroner, som det kostede, havde hun ikke ved hånden. 

Det svarer nemlig til knap en minimums månedsløn før skat på Filippinerne, og derfor måtte hun låne pengene af sin far, der ligeledes måtte låne dem. 

Så fik Gemma Satinigam af vide, at det var nødvendigt, at hun kunne køre bil, da de tre børn skulle kunne komme rundt. Men Gemma Satinigam havde ikke noget kørekort og måtte igen låne de 1.100 kroner, det kostede, af sin far.

I alt hvad der svarer til to måneders løn, som blev tabt, da familien fra Klampenborg ombestemte sig, og fortalte Gemma Satinigam, at de ikke ville have hende som au pair alligevel. Det skete den 25. juni.

- Det her er min historie, og jeg håber, at den kan sørge for, at andre undgår at komme ud for det samme. Jeg er helt knust nu og så skuffet. Nu håber jeg bare, at min far kan låne nok penge til, at jeg kan søge visa hos en ny familie, siger Gemma Satinigam, der altså ikke har opgivet drømmen om Danmark, selvom hun allerede har mistet 2.100 kroner på det:

- Men jeg er nervøs for, at det ikke kommer til at ske, for jeg fylder 30 år om tre måneder, skriver Gemma Satinigam til Avisen.dk.

Man kan kun blive en del au pair-ordningen, hvis man er mellem 17 og 30 år.

via Listen To News