De kongelige nyder mere og yder mindre
(Foto: )
Den kongelige familie med Margrethe i spidsen fik i 2007 en pæn lønforhøjelse, men det fik dem ikke til at arbejde mere - tværtimod. Arbejdet består blandt andet af vin-rejser, jagter og golf.

I 2007 steg apanagen til kongefamilien med 2,5 millioner kroner. Men hvis man ser på, hvad samfundet fik igen målt på antallet af gange, de kongelige familiemedlemmer klippede snore, tog på statsbesøg eller på anden måde repræsenterede Danmark, så var pengene ikke videre godt givet ud. Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Flittigst af alle var som sædvanlig dronningen, der i 2007 havde officielle gøremål på 112 af årets 365 dage. Det er dog 33 arbejdsdage færre end i 2006, og med en årlig apanage på knap 60 millioner kroner svarer det til en dagsløn på lidt mere end en halv million kroner.

Kronprins Frederik arbejdede i 2007 64 dage, hvilket er på niveau med 2006. Prins Joachim skar derimod gevaldigt ned på arbejdet. 51 dage med kongelige kryds i kalenderen var der i 2007 – 18 færre end i 2006.

Mary havde i 2007 47 arbejdsdage – 24 færre end året før. Kronprinsesse Mary nedkom dog med kronprinsparrets andet barn, prinsesse Isabella, 21. april sidste år.

Prins Henrik var derimod meget aktiv i 2007. 75 arbejdsdage har han registreret, og det er 13 flere end året før.

Ekstra Bladet har i opgørelsen over de kongeliges arbejdsdage medtaget alt, hvad de kongelige har foretaget sig ifølge de royale kalendere. Udover mere officielle og repræsentative pligter i ind- og udland er for eksempel også prins Henriks jagtselskaber og vinrejser og Frederiks overværelse af premieren på Vinterbergs film En mand kommer hjem medregnet som arbejde.

via Listen To News