Bær, især blåbær, styrker hjernen. Det er derfor ikke tilfældigt, at blåbær også kaldes 'brain berries'. Blåbær forebygger også kræft og gør, at man ældes langsommere.
Skal man tro sundhedsguruerne, er der ikke grænser for, hvad blåbær kan gøre for din sundhed. Og det budskab, har danskerne taget til sig.
Det oplever landets supermarkeder.
"Salget af blåbær er stærkt stigende, og blåbær er blevet en del af danskernes livsstil," siger informationschef i Dansk Supermarked, Erik Eisenberg til Newspaq.
Som eksempel på bærenes popularitet nævner han, at det er lykkedes at gøre blåbær, både frosne og friske, til en fast vare i Netto, som ellers er en discount kæde med et meget fokuseret sortiment.
Informationsdirektør i Coop Danmark, Jens Juul Nielsen, mærker samme tendens.
"Det sidste år er salget af friske blåbær steget med 25 procent. Det kommer efter nogle år, hvor stigningstaksten har været på over 100 procent," siger han til Newspaq.
Salget går så godt, at Kvickly, Super Brugsen og de andre butikker under Coop Danmark fra næste uge vil sælge blåbær i store 500 grams bakker til 28 kroner.
"Det er en uhørt lav pris, og det vidner om, at blåbær er gået fra at være en nicheprodukt til et produkt, som vi kan sælge fra alle vores butikker," siger Jens Juul Nielsen.
Tidligere blev friske blåbær solgt i bakker af 100 eller 125 gram.
Foredragsholder, forfatter og energicoach Gitte Koldtoft er ikke i tvivl om, at blåbær er genvejen til et sundere liv.
"De er fyldt med antioxidanter, der dræber de frie radikaler. Og det er dem, der skaber sygdom. Det ideelle vil være at spise blåbær hver dag, og f.eks. have en blender på arbejde, så man kan lave smoothies," siger Gitte Koldtoft.