Danskerne: 18 år for at købe øl
Dette syn kan være forbi for unge under 18 år. I hvert fald, hvis det står til danskerne. 73 procent ønsker at hæve aldersgrænsen til 18 år. Foto: Colourbox
73 procent af danskerne mener, at grænsen for at købe alkohol skal hæves fra 16 år til 18 år.

Fremover kan det være, at der skal sælges colaer på landets gymnasier, når der er fest eller fredagsbar. Sådan ville det i hvert fald være, hvis det var danskerne der skulle bestemme.

En ny meningsmåling foretaget af Epinion for Retail Institute Scandinavia, viser, at 73 procent af de adspurgte ønsker at hæve grænsen for køb af alkohol fra 16 år til 18 år.

Det skriver Berlingske.

Og den udmelding, kan sundhedsminister Astrid Krag (SF) bruge til noget.

"Danskernes høje alkoholforbrug er skyld i dårlig sundhed og lav levetid, og særligt blandt de unge har vi et problem, som vi må bekæmpe. Derfor er jeg glad for danskernes tilkendegivelse, og jeg mener også, at aldersgrænsen er en af de ting, som vi bør overveje at justere på," siger sundhedsministeren.

Også hos Vidensråd for Forebyggelse ser man positivt på en ændring af reglerne, siger formand Morten Grønbæk

"Vil man gøre op med unges store alkoholindtag, er en ændring af aldersgrænsen for, hvornår de må købe drikkevarerne, et af de mest effektive håndtag at dreje på," siger han.

Hos Bryggeriforeningen, siger Direktør Niels Hald, at en ændring af reglerne vil skabe et illegalt alkoholmarked i Danmark. Han mener desuden, at det er utopi at tro, "at man kan forhindre en 2.g'er i at købe," siger han.

Astrid Krag er dog tilbageholden med at fremsætte et forslag om en ændring, da regeringen er splittet i forhold til spørgsmålet.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1126 repræsentativt udvalgt danskere.