Danskere lurer på billig vej ud af skattesnyd
Overraskende mange danskere med skjulte formuer overvejer at melde sig til Skat for at undgå straf.

Skats frit lejde-ordning, der er rettet mod indehavere af skjulte formuer i udlandet, tegner ifølge førende skatterådgivere til at blive en kæmpe succes for statskassen.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Selv om tidsfristen for at undgå straf for at skjule penge for Skat i udenlandske banker først udløber den 30. juni 2013, har hundredvis af almindelige skatteborgere søgt rådgivning om deres udenlandske formueforhold med henblik på at benytte sig af ordningen.

Det erfarer Jyllands-Posten på baggrund af en rundringning til en række privatøkonomiske rådgivere.

En af landets mest erfarne skatteadvokater, Torben Bagge, Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, erklærer sig "særdeles overrasket" over antallet af klienter, der har søgt juridisk hjælp og rådgivning om skjulte formuer i lande som Luxembourg og Schweiz.

Ifølge Skat har foreløbig kun fem velhavere meldt sig via ordningen.

- Lige fra almindelige funktionærer i gode job til pensionister og selvstændige forsøger i øjeblikket at få klarhed over, om de kan melde sig selv uden risiko for at blive idømt straf, siger han til Jyllands-Posten.

Han forklarer, at nogle danskere i årevis har haft for vane hvert år at flytte op mod 100.000 kr. eller endnu større formuer ud af landet til banker i Luxembourg og Schweiz.

Nogle af formuerne er sorte penge. Andre stammer fra arv eller ejendomshandler.

Ifølge økonomisk rådgiver Kim Valentin, Finanshuset i Fredensborg, er der ofte tale om ellers lovlydige folk, der blot ikke aner, hvad de skal stille op med disse skjulte formuer.

/ritzau/