Danske U20-talenter får VM-klø af Sverige

Danmarks U20-landshold i ishockey tabte onsdag til Sverige ved VM og skal nu holde med USA.
Svenske Joel Eriksson Ek (tv) forsøger at score mod Danmark, men keeper Thomas Lillie stod godt i vejen.
Svenske Joel Eriksson Ek (tv) forsøger at score mod Danmark, men keeper Thomas Lillie stod godt i vejen. Foto: Markku Ulander/AP

De danske ishockeytalenter kunne med en sejr have sikret sig en billet i kvartfinalen ved U20-VM, men holdet tabte så klart som 0-5 til Sverige.

Trods det store nederlag har Danmark stadig en god mulighed for at avancere til kvartfinalen ved slutrunden, der spilles i Helsinki i Finland.

Det kræver, at Schweiz ikke vinder i ordinær tid mod USA senere onsdag aften. Hvis schweizerne mister point i den kamp, så vil Danmark med sikkerhed slutte på fjerdepladsen i gruppen foran Schweiz.

Hvis Schweiz skulle vinde den kamp, så kan Danmark også gå videre til kvartfinalen ved at vinde den sidste gruppekamp mod USA torsdag.

Tidligere i turneringen vandt Danmark nøglekampen mod Schweiz, som indtil nu har været det eneste hold, som Olaf Ellers tropper har kunnet hamlet op med.

Sverige fik en flyvende start i onsdagens opgør mod Danmark, da Adrian Kempe efter blot 13 sekunder scorede til 1-0.

Ti minutter senere fordoblede Gustav Forsling føringen med et langskud fra blå linje, og så var det svært at se danske point i horisonten.

I anden periode stod danskerne bedre defensivt, men alligevel lykkedes det Oskar Lindblom at øge til 3-0 tre minutter før periodens udløb.

Midtvejs i tredje periode bragte William Lagesson svenskerne foran med 4-0 efter et fornemt slagskud, hvor pucken sad helt oppe i nettaget.

Alexander Nylander cementerede med en lækker detalje sejren med målet til 5-0 fire minutter før tid.

Danmark møder torsdag USA i den sidste kamp i det indledende gruppespil.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.