Danske direktører svindler i uhørt grad
Danske direktører har fingerene lidt for langt nede i firmakasserne. Foto: Colourbox
De danske revisorers forening har afsløret 15.657 virksomheder i at give ulovlige lån til ejere, direktører og familiemedlemmer.

Danske direktører, ejere og familiemedlemmer tager ulovlige lån fra deres firmaer i et omfang, som chokerer myndighederne.

Det skriver Børsen.

De danske revisorers forening (FSR) har bestilt en kortlægning af 200.000 danske virksomheders regnskaber, som nu afslører, at i 15.657 virksomhederne er der blevet foretaget ulovlig lån fra firmakontoen.

I relative tal svarer det til, at virksomhederne ulovligt låner mere end 30 milliarder kroner ud om året.

Den ulovlige praksis, som har oplevet en stigning på 80 pct. siden sidste år, bør få myndighederne til at reagere, mener adm. direktør i FSR, Charlotte Jepsen.

Der er et behov for at sætte fokus på området, både fra myndighedernes side og fra politisk hold," siger Charlotte Jepsen til Børsen.

Juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet mener, at undersøgelsen afslører problematiske forhold, mens Socialdemokraternes erhvervspolitiske ordfører, Benny Engelbrecht, er direkte utilfreds med resultatet.

"Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at omfanget var så stort, og derfor bliver vi selvfølgelig også nødt til at se på, om håndhævelsen er tilstrækkelig," siger han til Børsen.

I 2011 har Erhvervs-og Selskabsstyrelsen, som er tilsynsførende på området, kun fundet 300 sager om ulovlige lån. Styrelsen vil ikke forholde sig til undersøgelsen, der endnu ikke er offentliggjort.

Kilde: Børsen