Dansk kammerat hepper på Blade Runner
Den danske atlet Daniel W. Jørgensen krydser fingre for sin kammerat Oscar Pistorius i 100 meter-finalen.

Torsdag aften løber idrætsfænomenet Oscar Pistorius finale i 100 meter ved de paralympiske lege i London.

Den dobbelt benamputerede atlet, der også deltog ved OL, har et tæt forhold til den danske bronzevinder i længdespring, Daniel Wagner Jørgensen.

- Oscar er en af mine gode kammerater, siger den 19-årige dansker.

- Vi er begge sponsoreret af det samme firma Össur (islandsk proteseproducent. red.). Og vi har lavet et hold, der hedder Team Össur.

- Vi er 19 atleter fra hele verden på det hold, og de bruger os som rollemodeller for andre handicappede og også raske for at inspirere, lyder det fra Daniel Wagner Jørgensen.

- Pistorius er en superflink fyr, der er helt nede på jorden. En utrolig sympatisk gut. Han render ikke rundt med næsen i sky eller noget som helst, siger danskeren.

Oscar Pistorius, der af verdenspressen er døbt 'Blade Runner', måtte meget overraskende nøjes med sølv i 200 meter-finalen i mandags. Sydafrikaneren blev overhalet af brasilianske Alan Oliveira lige før målstregen.

- Jeg vil gerne have snakket med ham efter 200 meter-finalen, men jeg kunne ikke lige finde ham, siger Daniel Wagner Jørgensen.

- Jeg snakkede i stedet med en af hans kammerater, som også var med i løbet. Han sagde, at Pistorius lige var lidt nede.

- Det er forståeligt nok. Men Oscar skal være glad for sin sølvmedalje. Det er stadig en rigtig flot præstation. Jeg hepper på ham i 100 meteren.

Oscar Pistorius løber 100 meter-finale torsdag aften klokken 22.20 dansk tid.

Daniel Wagner løber fredag indledende heat i 100 meter i klassen T42, hvilket vil sige kategorien for atleter, der har fået et ben amputeret over knæet.

/ritzau/