Dansk glæde over EUs tilbagetog i strejkesag
Dansk europaparlamentariker glæder sig over, at EU-Kommissionen opgiver indgreb i strejkeretten.

Det socialdemokratiske medlem af EU-Parlamentet Ole Christensen glæder sig over, at EU-Kommissionen nu ser ud til at droppe sit kontroversielle forslag om, at EU skulle varsles på forhånd om strejker og andre konflikter på arbejdsmarkedet.

- Jeg er meget tilfreds med, at kommissionen har indset, at de bliver nødt til at trække forslaget tilbage. Hvis forslaget var blevet stemt igennem i rådet og parlamentet, så ville det efter min overbevisning betyde en europæisk regulering af konfliktretten.

- Det vil sige, at hver eneste gang, der for eksempel var en konflikt i Danmark, så ville EU-Kommissionen have retten til at gå ind i den, siger Ole Christensen til Ritzau.

Den danske europarlamentariker henviser til, at den form for regulering af arbejdsmarkedet "er noget, der er i landenes grundlove, så det er en national sag".

En centralt placeret kilde i EU-Kommissionen siger til Ritzau, at kommissionen ventes at droppe sit forslag om den såkaldte Monti II forordning på sit møde tirsdag i Bruxelles.

Ifølge kilden har kommissionen erkendt, at forslaget ikke ville kunne få opbakning i parlamentet og i medlemslandene.

/ritzau/