Dansk eks-model taber retssag i Norge
Den tidligere model Line Kruuse Nielsen har tabt en sag om erstatning for fald på isglat vej i Sandefjord.

Line Kruuse Nielsen, en tidligere miss Danmark, vandt i vinter en retssag, som hun havde anlagt mod kommunen Sandefjord i Norge.

Kommunen blev pålagt at betale erstatning, fordi den danske model i 2008 var faldet i byen, da der ikke var strøet med salt.

Imidlertid ankede kommunen tingsrettens dom, og nu siger lagmandsretten, at Line Kruuse Nielsen ikke har krav på erstatning, fortæller norsk radio NRK.

I dommen fra i vinter hed det ellers:

- Sandefjord kommune har brudt egne rutiner for at strø, da der ikke var strøet inden klokken 15 den dag, da den danske kvinde faldt og blev skadet for livet.

Faldet var så alvorligt, at Line Kruuse Nielsen måtte opgive sin modelkarriere og sit arbejde som laborant.

Nu siger lagmandsretten, at Sandefjord alligevel ikke skal betale erstatning.

Der er ikke tvivl om, at det var glat, siger retten, men den danske kvinde har ikke sandsynliggjort, at kommunen skal betale erstatning.

I den seneste dom hedder det, at den strækning, som Line Kruuse Nielsen gik på, var glat, men det skete på et sted, der ikke kan defineres som et fortov.

Line Kruuse Nielsen og hendes advokat er ifølge NRK ikke enige i lagmandsrettens dom og overvejer nu at anke.

- Nielsen blev ked af afgørelsen. Hun tager det med fatning, men hun synes, at det er hårdt. Hun har et hårdt liv efter det, der skete, siger hendes advokat, Even Solbraa-Bay.

/ritzau/NTB