Danmarksmester risikerer at miste sin klub
FC Nordsjællands ejer Allan K. Pedersen købte klubben billigt i 2008 - måske lidt fór billigt. Foto: FCN.dk
Allan K. Pedersen kan i værste fald miste sine aktier i FC Nordsjælland og se en ny ejer overtage klubben.

Det kan blive en dyr retssag for FC Nordsjællands ejer Allan K. Pedersen, fordi han kan risikere at miste sin klub, som han måske købte for billigt i 2008.

Kuratorerne med konkursadvokat Pernille Bigaard i spidsen kræver, at handlen bliver annulleret, så Allan K. Pedersen får sin halve million igen, mens konkursboet bliver tildelt hans aktiepost på 94 procent.

Og det kan medføre, at FCN får en helt ny ejer. Der er nemlig lagt op til budkrig, fordi FCN i dag vurderes til at være langt over 100 millioner kroner værd - blandt andet takket været deltagelsen i Champions League.

Det fortæller advokaten Michael Vilhelm Nielsen, som repræsenterer konkursboet mod Allan K. Pedersen, til Ekstra Bladet.

- Hvis vi får medhold, kan det betyde, at Allan K. får sine penge igen, mens vi får aktierne.

- Såfremt det sker, vil vi naturligvis forsøge at sælge dem til den højeste pris for dermed at skaffe penge til kreditorerne, hvilket jo er vores job, siger Michael Vilhelm Nielsen.

Retssagen mod Allan K. Pedersen skulle være i fuld gang i disse dage, men fordi Allan K. Pedersens advokat blev syg, er den blevet udsat på ubestemt tid. Det betyder, at Østre Landsret skal beramme sagen på ny.

Østre Landsret oplyser til Ekstra Bladet, at sagen tidligst vil komme for om et halvt år. Og der kan gå helt op til ét år, før sagen skal behandles over de tre retsdage, der er afsat.