Danmark Rundt-kaos: Førerduo blev sendt ad forkert rute

1. etape af PostNord Danmark Rundt måtte neutraliseres, efter at to ryttere blev sendt den forkerte vej.
Sprinteren Nacer Bouhanni (Cofidis), her fotograferet under sommerens Tour de France, er med i PostNord Danmark Rundt, der blev skudt i gang på Frederiksberg tirsdag middag.
Sprinteren Nacer Bouhanni (Cofidis), her fotograferet under sommerens Tour de France, er med i PostNord Danmark Rundt, der blev skudt i gang på Frederiksberg tirsdag middag. Foto: Philippe Lopez/arkiv/AFP

En uheldig episode har ramt cykelløbet PostNord Danmark Rundt allerede på 1. etape.

To ryttere, der lå alene i front, blev sendt ad den forkerte rute, hvilket medførte, at etapen blev sat midlertidig i stå omkring midtvejs på den 176 kilometer lange etape.

Situationen opstod umiddelbart efter en bakkespurt ved Asnæs, hvor Andreas Kron (Riwal) og Mathias Bregnhøj (BHS-Almeborg-Bornholm) udnyttede farten op ad en stigning til at stikke af fra et udbrud bestående af i alt seks mand.

Få minutter senere befandt duoen sig på helt forkert kurs, og løbsledelsen med direktør Jesper Worre i spidsen måtte neutralisere løbet i landsbyen Høve i Odsherred.

Samtlige ryttere måtte standse helt, mens vildfarne Kron og Bregnhøj (BHS-Almeborg-Bornholm) blev ledt tilbage på ret kurs.

Herefter fik først de resterende udbrydere og derefter hovedfeltet lov at genoptage etapen.

Det danske etapeløb blev skudt i gang tirsdag middag på Frederiksberg i København. Efter 176 kilometers kørsel er der opløb i Kalundborg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.