Danmark har nordisk rekord i indbrud
Indbrudstyvene er på spild i Danmark. Foto: Colourbox
Indbrudstyvende elsker Danmark. Når man sammenligner med de andre nordiske lande, indtager Danmark en trist førsteplads.

Danmark er et paradis for indbrudstyve. Det viser ny forskning. Mens indbrud i private boliger herhjemme steg med 65 procent fra 2005 til 2009, steg niveauet i Sverige med 23 procent, i Norge med blot 11 procent mens Finland oplevede et fald, skriver Berlingske.

Politi og eksperter har dog svært ved at sætte en finger på, hvorfor indbrudstyvende hærger i Danmark. Siden 2005 er der registreret 230.000 indbrud i her i landet.

Udviklingen kan blandt andet skyldes, at flere tilrejsende østkriminelle er kommet til landet, men det alene kan ikke forklare problemet.

"Forskellige forklaringer kan have haft indflydelse på stigningen, men ingen kan stå alene. Vi kan ikke pege på tilrejsende kriminelle som det helt åbenbare svar, for kriminalitetsturisme kommer slet ikke tæt på at kunne forklare en stigning på 65 procent," siger seniorforsker David Sørensen fra Københavns Universitet til avisen

Han har i en ny rapport undersøgt indbrudsstigningen. Danmark lå allerede før stigningen nummer et i Europa på listen over indbrud per indbygger, og selv om der skete beskedne fald i 2010 og 2011.