Danmark fordobler antallet af cybersoldater
Forsvaret opruster mod cyberangreb, der er en reel trussel mod det danske samfund, siger forsvarsministeren.

Selvom der bliver skåret ned over en bred kam i det danske forsvar, opruster forsvaret nu på et punkt - i krigen mod cyberangreb.

Det oplyser nyhedsudsendelsen 21'eren på TV2 News.

- Det er en reel trussel mod det danske samfund. Ikke sådan at vi skal være i panik over det, men det er nogle af de ting, der kan lamme vores samfund, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til tv-stationen.

Regeringen samler en række myndigheders indsats i et statsligt it-sikkerhedscenter.

Centret skal varetage opgaven som national it-sikkerhedsmyndighed, statslig varslingstjeneste for internettrusler samt beredskabet inden for informations- og kommunikationsteknologisektoren.

Med samlingen under forsvarsministeriet vil der nu være cirka 50 personer inden for Forsvarsministeriets område, der beskæftiger sig med cybersikkerhed. Det er mere end en fordobling af den hidtidige stab.

I Forsvarsforliget 2010-2014 står der, at "cyberspace er blevet et kamprum", og at denne udvikling stiller stigende krav til forsvarets digitale slagkraft.

- Et angreb vil for eksempel kunne lægge vores dankortsystem ned. Man kan forstille sig en weekend, hvis man nu kun havde de kontanter, man havde i pungen, lyder det videre fra Nick Hækkerup.

Der er afsat 40 millioner kroner i forsvarsforliget over fem år til at opbygge og drive den militære cyberstyrke, der får navnet Computer Network Operations (CNO).

/ritzau/