Slagterikoncernen Danish Crown lukker med udgangen af august sit svineslagteri i Esbjerg. Det har selskabet besluttet torsdag aften på et ekstraordinært møde.
Lukningen berører godt 500 medarbejdere, oplyser Danish Crown.
- Det er et udtryk for økonomisk ansvarlighed, når vi træffer svære beslutninger som denne, siger Søren F. Eriksen, produktionsdirektør i Danish Crown.
Lukningen sker som en reaktion på, at man har set en mindre nedgang i tilførslen af slagtesvin til de danske afdelinger.
Samtidig med lukningen vil Danish Crown øge kapaciteten på en række andre Danish Crown-afdelinger i landet.
- Det vil betyde cirka 300 nye arbejdspladser andre steder i landet, men det er endnu ikke helt klart, hvordan de nye arbejdspladser kommer til at fordele sig. Dog vil der være hovedvægt i det nordlige Jylland, siger Søren F. Eriksen.
Han forklarer, at tendensen til færre svin på slagterierne ikke kun er et dansk, men et europæisk fænomen. Det skyldes dårlige økonomiske vilkår for svineproducenterne.
Priserne er godt nok steget i Danmark det seneste år, men hos Danish Crown forventer man ikke at få flere svin fremover end dem der til rådighed nu.
- Og så er vores kapacitet altså for stor, siger Søren F. Eriksen til Ritzau.
Slagteriet i Esbjerg daterer sig tilbage til 1953. Trods lukningen har Danish Crown fortsat en kapacitet, så man kan slagte 300.000 grise - hver uge.
De 500 ansatte kommer nu i første række til job, der måtte opstå andre steder i koncernen. Men Søren F. Eriksen peger på, at der denne gang er ret langt fra Esbjerg til de områder, hvor de nye job kommer.
Derfor forventer han, at færre vælger at blive overflyttet, end man har set det før.