Costa Concordia i vandet resten af året
Der kommer muligvis til at stå 2013 på kalenderen, når Costa Concordia endelig kommer på land igen. Foto: Polfoto, (AP Photo/Pier Paolo Cito) / POLFOTO
Der går mindst ti måneder, før det forliste krydstogtskib Costa Concordia bliver bjærget. Frygten for miljøkatastrofen er for stor.

I mindst ti måneder endnu, kommer det forliste krystogtskib Costa Concordia til at ligge i vandet ud for den italienske kyst.

Det står klart på endnu en dag, hvor hårdt vejr forhindrer dykkere i at lede efter flere savnede krydstogtgæster, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Derfor er det også umuligt at få bjærget skibets 2300 liter diesel. Brændstoffet skal nemlig først fjernes, før man kan begynde at hugge skibet op og få det på land. Ellers risikerer man at skabe en uoverskuelig miljøkatastrofe.

Costa Concordia gik på grund den 13. januar i år, og indtil videre er 17 mennesker blevet fundet døde. Den sidste blev fundet i går, og er blevet identificeret som et kvindeligt besætningsmedlem fra Peru.

15 mennesker er stadig savnet, og rederiet har meldt ud, at man ikke forventer at finde flere overlevende. Alligevel er der ikke et officielt dødstal efter ulykken.

I alt 4200 mennesker var ombord, da skibet forliste.