Contador kan ikke slippe af med Rodriguez
Alberto Contador prøvede igen at slippe af med Joaquim Rodriguez i Vueltaen, men forsøget mislykkedes.

Spanske Antonio Piedra Perez vandt søndagens 15. etape af Vuelta a España, men det var kun en lille parentes i forhold til dagens øvrige begivenheder på de spanske veje.

Det virkelige drama udspillede sig i favoritgruppen, hvor Alberto Contador endnu engang gjorde, hvad han kunne for at lægge afstand til løbets førende rytter, Joaquim Rodriguez.

Og endnu engang viste Rodriguez sig modstandsdygtig og afviste samtlige Saxo Bank-Tinkoff-rytterens fem direkte angreb på den røde førertrøje.

Nøjagtigt som dagen forinden klistrede Katusha-rytteren sig til Contador som en våd regnfrakke, og dermed er forskellen mellem de to ryttere stadigvæk 22 sekunder.

Sky-rytteren Chris Froome mistede til gengæld endnu mere tid, og dermed ryger han ned på fjerdepladsen i den samlede stilling, hvor Alejandro Valverde overtager den sidste podieplads.

Etapen blev som sagt vundet af en af de ryttere, der intet har at gøre i det samlede klassement.

Et tidligt udbrud fik lov at køre og nåede i mål mere end ni minutter før favoritterne, og undervejs mod toppen af den sidste stigning gik Antonio Piedra Perez alenegang og blev belønnet for det.

Mandag venter endnu en bjergetape på Vuelta-rytterne, og det er en af de sidste chancer for at rykke ved topstillingen i klassementet.

/ritzau/