Contador: Jeg har ikke ramt formen
Saxo Bank-rytteren håber stadig på Vuelta-sejr, men erkender, at han ikke er i topform efter sin pause.

Den spanske cykelstjerne Alberto Contador har efter sin lange karantænepause ikke helt fundet tilbage til sit gamle niveau endnu, og det er årsagen til, at han ikke kan slippe fra førende Joaquim Rodriguez i etapeløbet Vuelta a Espana.

Team Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren, der på andenpladsen er 28 sekunder efter landsmanden, erkender, at han ikke har været helt på toppen.

- Jeg har analyseret, hvor jeg kan forbedre mig, og én ting er klart: Jeg er ikke i min sædvanlige form, siger Contador på Vueltaens anden og sidste hviledag.

- Men man må også anerkende, at "Purito" (Joaquim Rodriguez, red.) er i en utrolig god form, og det gør selvfølgelig alting sværere for mig, lyder det fra Alberto Contador.

Han har igen og igen forsøgt at slippe af sted fra Rodriguez på Vueltaens mange bjerge, men hver gang har Katusha-rytteren ikke blot formået at hænge på, men flere gange også taget vigtige bonussekunder ved at overhale Contador på de sidste meter.

- Jeg er på andenpladsen, og den vil jeg selvfølgelig gerne bytte til en førsteplads, men jeg ved, hvor svært det bliver at vinde.

- Det er vanskeligt, for der er ikke mange chancer tilbage, men hver dag er der dog mulighed for at hale ind. Jeg vil gøre alt for at vinde, det er min stil, og jeg tænker ikke på andet, siger Alberto Contador.

Vuelta a Espana slutter i Madrid på søndag, men inden da skal feltet gennemføre fem etaper.

/ritzau/AFP