Contador i kæmpe Vuelta-triumf
Alberto Contador er meget tæt på at fejre endnu en stor triumf i karrieren. Foto: AP Photo/Lalo R. Villar / POLFOTO
Alberto Contador vinder 17. etape og overtager førertrøjen i Vuelta a Espana efter overraskende soloangreb.

Alberto Contador var begyndt at hitte på undskyldninger og tale om dårlig form, men efter onsdagens 17. etape i Vuelta a Espana er der intet at undskylde, hvad det sportslige angår.

Den spanske kaptajn fra Saxo Bank-Tinkoff Bank vandt etapen efter flot solokørsel og overtog med et overraskende og velorkestreret angreb løbets røde førertrøje fra landsmanden Joaquim Rodriguez, som gik ned.

Alejandro Valverde blev nummer to på etapen, syv sekunder efter Contador.

Terrænet var ellers temmelig uskyldigt med to kategori-2-stigninger som de værste bump på den 187 kilometer lange etape til Fuente Dé.

Og under normale omstændigheder ville den ikke være noget for klassementrytterne, men det forhindrede ikke Saxo Bank-Tinkoff Banks spanier i at skabe det måske mest dramatiske moment i årets Vuelta a Espana.

Med 23 kilometer til mål angreb Contador og fik Paolo Tiralongo fra Astana med sig.

Italieneren var den perfekt følgesvend for danskerholdets kaptajn. De to ryttere er tidligere holdkammerater, har en lang historik og et godt venskab.

Contador forærede Tiralongo en etapesejr under Giroen 2011, og italieneren hjalp Contador under CAS-høringen i hans dopingsag.

Sammen øgede Contador og Tiralongo afstanden ned til de øvrige, og vigtigst af alt havde manden i løbets førertrøje Joaquim Rodriguez en rigtig dårlig dag. Da Alejandro Valverde satte tempo med 13 kilometer til mål, måtte landsmanden give slip.

Siden blev det et forfølgelsesløb mellem Contador, som var kørt alene, og Valverde, som havde tre mand i sit baghjul, men Valverde var ingen trussel for Contadors røde førertrøje.