Contador er grædefærdig: Tak for støtten
Med en sejr på 17. etape overtog Alberto Contador føringen i Vueltaen, og spanieren var meget rørt.

Saxo Bank-Tinkoff Banks stjernerytter Alberto Contador er vant til at stå øverst på sejrsskamlen, men onsdag var spanieren rørt til tårer som sjældent set, da han fra podiet skulle fortælle om sin sejr og nyvundne førertrøje i Vuelta a Espana efter 17. etape.

- Jeg vil gerne dedikere denne sejr til alle, som har støttet mig gennem denne periode, til min familie, min kone, mine venner og alle mine fans, siger Alberto Contador til den spanske tv-kanal TVE.

Alberto Contador har i en længere periode afsonet en dopingkarantæne, og han blev først fri til at køre cykelløb kort før årets Vuelta a Espana.

Kaptajnen på det danske hold indledte på 17. etape et forrygende angreb 23 kilometer fra mål sammen med sin tidligere holdkammerat fra Astana, italieneren Paolo Tiralongo, men bare få kilometer senere kørte han alene og holdt forfølgerne væk helt til målstregen.

- Jeg er ikke i min bedste form, men jeg har en meget stærk vilje til at vinde. Andenpladsen er fint nok, men jeg vil altid gå efter sejren, siger Alberto Contador.

Da Joaquim Rodriguez - som indtil onsdag bar førertrøjen - var ramt af en dårlig dag, kunne Alberto Contador bringe sig komfortabelt i front af løbet med kun fire etaper tilbage.

I den samlede stilling fører Alberto Contador med 1.52 minutter til Alejandro Valverde, som overtog andenpladsen, mens Joaquim Rodriguez faldt fra førstepladsen til tredjepladsen, hvor han er 2.28 minutter efter Contador.

/ritzau/