Clinton: Obama arvede en skamskudt økonomi
Hovedtaleren på dag nummer to i Demokraternes partikonvent bliver Bill Clinton. Fokus bliver landets økonomi.

Det var en håbløs situation og en amerikansk økonomi i ruiner, som Barack Obama arvede for snart fire år siden, da han overtog nøglerne til Det Hvide Hus som USA's nye førstemand.

Siden har Obama stoppet nedturen og indledt den "lange, hårde vej mod genopretning" med nye job og optimisme.

Sådan lyder budskabet fra ekspræsident Bill Clinton, der natten til torsdag dansk tid går på scenen til Demokraternes nationale partikonvent.

- Det vigtigste spørgsmål er hvilket land, som du gerne vil leve i?, spørger Clinton ifølge udskrift af talen, som på forhånd er lækket til pressen.

- Hvis du gerne vil leve i et "du er alene", og "vinderen tager det hele"-samfund, så skal du støtte Republikanerne, siger den tidligere toppolitiker, som fortsat er en uhyre populær skikkelse i USA.

Hvis man i stedet ønsker et samfund med "delt velstand" og "delt ansvar", så skal man stemme på demokraten Barack Obama og vicepræsidenten Joe Biden, lyder meldingen fra Bill Clinton ifølge Bloomberg News.

Han vil - ligesom resten af Obama-lejren - forsøge at portrættere den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, som en stenrig forretningsmand, der kæmper for de velhavende amerikanere i stedet for landets brede middelklasse.

Demokraternes konvent - eller nationale partikongres - foregår i byen Charlotte, der ligger i delstaten North Carolina. Her har flere prominente talere allerede indtaget scenen.

Tirsdag gik Michelle Obama på talerstolen, og natten til fredag dansk tid kommer turen til hendes præsidentielle ægtemand, der skal tale til sit parti og de amerikanske tv-seere.

Det endelige opgør mellem Obama og udfordreren Romney står 6. november.

/ritzau/