Clinton: Lille og brutal gruppe bag angreb
USA's udenrigsminister understreger, at det ikke var Libyens regering eller folk, der stod bag angreb.

Forholdet mellem USA og Libyen kommer ikke til at være endnu et offer for det blodige angreb, der tirsdag kostede USA's ambassadør i Libyen og tre andre ambassadeansatte livet.

Det fastslår USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, som skarpt fordømmer det blodige anslag mod det amerikanske konsulat i den østlige by Benghazi i Libyen.

Hun understreger, at det er en "lille og brutal" gruppe, der står bag angrebet i Benghazi, ikke det libyske folk eller den libyske regering.

- Jeg spørger mig selv, hvordan dette kunne ske. Hvordan kunne det ske i et land, vi hjalp med at befri, i en by vi hjalp med at redde fra ødelæggelse, spørger Clinton.

- Men vi må være klarsynede, selv i vores sorg. Dette var et angreb udført af en lille og brutal gruppe, ikke befolkningen eller regeringen i Libyen, siger hun og tilføjer, at libyske sikkerhedsvagter kæmpede for at forhindre angrebet mod konsulatet.

Clinton minder om, at et frit og stabilt Libyen stadig er i USA's interesse.

Hun nævner, at USA altid er gået forrest i kampen for religiøs frihed, og at eventuelle krænkede følelser over en omstridt islamkritisk film, som muslimer betragter som stødende, aldrig kan retfærdiggøre tirsdagens brutale hændelser.

- Vold er ikke en måde at ære religion eller tro, siger USA's udenrigsminister.

- Dette angreb må støde samvittigheden hos folk fra alle trosretninger, understreger hun.

/ritzau/AFP