Clinton byder Suu Kyi velkommen til USA
Demokratiikonet fra Myanmar, Aung San Suu Kyi, er på besøg i USA for at møde Hillary Clinton og landsmænd.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, har tirsdag budt demokratiikonet og menneskerettighedsforkæmperen fra Myanmar, Aung San Suu Kyi, velkommen til USA på det første besøg, siden hun blev frigivet efter adskillige års husarrest.

Der er "så megen spænding og entusiasme omkring det faktum, at du virkelig kan komme", lyder beskeden fra Clinton til Suu Kyi ved begyndelsen af deres møde og drøftelser i det amerikanske udenrigsministerium i Washington.

Suu Kyi, der var klædt i en rød jakke med tre små lyserøde blomster i håret, smilede og var afslappet, da de to kvinder talte sammen i ministeriets forkontor.

De drøftede Suu Kyis forestående besøg i Fort Wayne i staten Indiana, der er hjem for et stort antal mennesker fra Myanmar.

Clinton fortalte, at hun godt kunne tænke sig at høre mere fra Suu Kyi om Fort Wayne, og om "hvordan folk endte og bor der".

Gennem sin langvarige husarrest i Myanmar har Suu Kyi hørt meget "om Fort Wayne i de burmesiske nyheder."

Nobelprismodtageren indledte mandag en 18-dages USA-rundrejse, som ville have været utænkelig for bare et års tid siden.

Suu Kyi tilbragte 15 år i husarrest i sin bolig ved en søbred i Yangon, efter at hendes parti i 1990 havde vundet stort i valget, men de militære magthavere nægtede at anerkende resultatet.

Hun slap ud i 2010, og som et vigtigt tegn på nye tider, har hun vundet en plads i parlamentet.

Det er anden gang, at de to kvinder mødes, efter at Clinton var på et historisk besøg i Myanmar i december.

Mødet finder sted samtidig med, at hundredvis af politiske fanger ifølge oppositionsgrupper er blevet frigivet.

/ritzau/AFP

via Listen To News