Chris Anker efter VM: Det var skrækkeligt
Det danske cykellandshold havde en skrækkelig dag ved VM i landevejscykling, mener Chris Anker Sørensen.

Chris Anker Sørensen kom i mål som bedste - og eneste - dansker på en 52.-plads ved VM i landevejscykling, og det var i sig selv bevis på, at løbet ikke forløb, som danskerne havde håbet og drømt om.

- Det var en skrækkelig dag. Jeg blev fanget af - tror jeg - tre styrt. Jeg plejer normalt at lide på de første 150, og så får jeg det bedre og bedre, men i dag var modsat. Jeg havde det fint i første halvdel, og så gik det bare ned ad bakke, siger Chris Anker Sørensen.

- Jeg kom til at sidde alle de forkerte steder, og jeg var nærmest sat de sidste 100 kilometer - lidt groft sagt.

Saxo Bank-Tinkoff-rytteren gemte sig godt i feltet under første halvdel af løbet, og det var hans plan at forsøge noget på de sidste omgange. Men i stedet blev han holdt tilbage af styrt. I sidste ende var benene dog ikke helt, som de skulle være.

- Det er den slags ting, der sker, og jeg havde ikke rigtig benene. Jeg brugte da lidt kræfter på at kæmpe mig tilbage. Da jeg kom op igen, var jeg færdig. Jeg havde håbet på mere, men det var ikke lige min dag, siger Chris Anker Sørensen.

Hammel-rytteren var alligevel glad for, at han kæmpede sig til mål og længe sad med i første gruppe frem mod finalen.

- Man må se det positive i, at på en dag, hvor man er rigtig ringe, kommer man alligevel rimelig godt igennem VM. Det tyder da på et rimelig godt niveau, for alle ryttere her er på et ret godt niveau. Cykelsporten er blevet meget stærkere.

Hverken Matti Breschel eller Jakob Fuglsang gennemførte løbet.

/ritzau/