Chok: Dronningen ønsker ikke at Harry og Meghan træder tilbage

Underholdning
Meghan og Harry får det, som de vil have det. (Foto: Scanpix)

Efter et flere timer langt krisemøde i det engelske kongehus kommenterer dronning Elizabeth nu sagen.

Dronning Elizabeths skuffelse over prins Harry og hans kone Meghans valg om at træde tilbage fra de royale pligter og væk som fremtrædende medlemmer af den royale kongefamilie, bliver der ikke lagt skjul på. Tvært imod.

I dronningens udtalelse, der kommer efter det godt to og en halv time lange krisemøde på Sandringham mandag eftermiddag, slår fast, at beslutningen er alt andet, end hvad hun havde ønsket og håbet. Ikke destomindre, får parret det, som de ønsker. 

Ifølge den engelske avis The Mirror, lyder det i dronningens udtalelse, at hun "støtter" og "forstår" parrets beslutning, selvom hun ville foretrække, at de ikke havde taget den.

- Selv om vi ville have foretrukket, at de forblev fuldtidsarbejdende medlemmer af den royale familie, så forstår og respekterer vi deres ønsker om at leve et mere uafhængigt liv som familie, mens de forbliver en værdsat del af af min familie, lyder det fra dronningen.

Der kommer nu en overgangs periode, inden Harry og Meghan for alvor kan træde ud af familien og leve det liv, de drømmer om, hvor de både bor i Nordamerika og i England.

Ikke helt på plads

Dronningen understreger, at der resterer mere arbejde med at færdiggøre de fremtidige arrangementer for parret. 

Ifølge meddelelsen fra den britiske dronning, så har Harry og Meghan gjort det tydeligt, at de ikke ønsker at være afhængige af offentlig midler i deres nye liv.

Prins Harry og hans hustru traf ifølge flere britiske medier beslutningen om at træde et skridt tilbage i forhold til deres kongelige forpligtelser uden først at informere dronningen. 

Prins Harry deltog i mandagens møde sammen med sin far, prins Charles, og sin bror, prins William, der er henholdsvis nummer et og to i tronfølgen.

Meghan skulle deltage i mødet via et telefonopkald fra Canada, skrev britiske medier tidligere.

Hertuginden opholder sig i øjeblikket i Canada sammen med parrets søn, Archie. Meghan har i sin tidligere skuespillerkarriere opholdt sig meget i Canada i forbindelse med optagelser til tv-serien "Suits".

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald