Cherif er muslim og stemmer på DF

(Foto: Foto: Teitur Jónasson/Avisen.dk)

63-årige Cherif El-Ayouty er troende muslim og har stemt på DF, siden partiet blev dannet. Nu er han i færd med at skrive et manifest til nutidens muslimer.

Cherif El-Ayouty er en af de få muslimer i Danmark, som stemmer på Dansk Folkeparti. Ifølge ham er partiet det eneste, som forsvarer hans værdier.

»Hæren kan forsvare mit land imod angreb udefra. Politiet kan forsvare min ejendom. Men det er kun danskerne selv, der kan forsvare deres værdier. Det gør DF,« siger Cherif El-Ayouty.

63-årige Cherif El-Ayouty kom til Danmark fra Egypten for at arbejde som civilingeniør i 1968. Siden fik han statsborgerskab og stemmeret og satte sine første kryds ved Fremskridtspartiet. Han har stemt på Dansk Folkeparti, siden partiet blev oprettet i 1995.

»Andre partier siger, at de repræsenterer de samme værdier, som menneskerettigheder og lighed mellem mænd og kvinder. Men de andre partier forsvarer ikke Danmark mod dem, der angriber de værdier. For mig er Dansk Folkeparti en slags politisk hær.«

Cherif El-Ayouty kom til Danmark længe inden den omdiskuterede 24-års regel og utallige stramninger af indvandringspolitikken. Alligevel støtter han stramningerne, som ifølge ham lukker de rigtige indvandrere ind og de forkerte ude.

»Jeg tror stadig, at jeg var kommet ind i Danmark i dag. Og jeg er sikker på, at de videnskabsfolk og kunstnere, som kan bidrage til Danmark, stadig kan komme ind. Der bliver hyret tusindvis af læger fra Mellemøsten og andre lande. Jeg tror ikke, at DF er imod at importere dygtige mennesker. Men hvis Danmark havde foretaget de stramninger allerede for 20 år siden, havde vi undgået at få de forkerte indvandrere,« siger han og henviser til den omfattende familiesammenføring af indvandrere, som ikke var selvforsørgende.

Vesten er bedst

Cherif El-Ayouty mener ikke, at DF er ”antimuslimsk,” som Kristian Thuelsen Dahl har sagt og senere trak tilbage. Han mener, at DF blot er imod de muslimer, hvis holdninger strider imod danske værdier.

Cherif El-Ayouty selv er troende muslim. Han beder, overholder den muslimske fastemåned ramadanen, men det der med halal tager han »ikke så tungt.« Han arbejder i øjeblikket på en bog med arbejdstitlen »En tekstbog for nutidens muslim.« I det tykke manuskript på printede A4-sider i et plastik-chartek beskriver han principperne for en moderne islam uden tørklæder og sharialov, men med ligestilling og menneskerettigheder.

»Hvis den islamiske verden ikke udvikler sig og følger med resten af verden, vil de falde fra. Ligesom neanderthalerne.«

Af med tørklædet

I hans øjne er islams budskab blevet misforstået af mange muslimer. De trækker nu den islamiske verden længere og længere bagud af udviklingen. Han vil gerne have verdens muslimer til at skabe bedre samfund i Mellemøsten og opfordrer de muslimske lande til at følge efter Vesten, ved at adskille stat og kirke og stræbe efter videnskabelig udvikling.

»Alt hvad menneskeheden har opnået, for eksempel byggeri, fremskridt, teknologi og videnskab, er sket i Vesten. Det bedste liv, man kan have, er i Vesten.«

Cherif El-Ayouty ligner en mand, som har gjort det godt i erhvervslivet. Han har aldrig afbrudt sit arbejde for at bede. Millionkontrakter har gjort ham i stand til at bo i en lejlighed på omkring 250 kvadratmeter med udsigt til Langeliniekajen til mellem 9-10 millioner kroner. Hans fladskærm er enten 52 eller 60 tommer, det kan han ikke huske. Han selv er 1,91 meter høj, og trænet. For ham er det vigtigt at falde ind i det danske samfund i modsætning til de muslimer, som ifølge ham ’generer’ deres omgivelser ved at bære tørklæde og undlade at give hånd til det modsatte køn.

»Tørklædet har intet at gøre med islam. Det er et symbol på undertrykkelse af kvinder, og det er modbydeligt for hele menneskeheden. De kvinder, der går med tørklæde, accepterer at blive undertrykt og være mindre værd end manden. Det er noget vås, når de siger, at de selv har valgt det. Hvis de ikke har det på, vil mændene i deres omgangskreds ikke gifte sig med dem,« siger Cherif El-Ayouty.

Han mener desuden, at undertrykkelsen af kvinder i den muslimske verden, fremstiller manden som et svagt køn, fordi han har brug for at gøre kvinden mindre værd.

»Mændene er så svage, at de tror, at de ikke kan håndtere en ligeværdig kvinde. De tror, at hun ved magt skal være lavere end dem. Ved social magt, ved religionens magt, ved statens magt. Det er svage mænd. Men en mand skal være stærk og have en kvinde som en ligeværdig partner.«

Tro er privatsag

Han har aldrig bedt i en dansk moske. Det skyldes, at mange danske muslimer ifølge ham med vilje praktiserer deres religion demonstrativt for at konkurrere om, hvem der er den bedste muslim.

»For mig er islam noget indadvendt. Det er en privatsag mellem mig og min gud. Men der er mange, der holder regnskab med deres handlinger. Hvis de gør en god handling, får de point. Hvis de beder i Mekka, får de point. Hvis de siger noget godt om islam, får de point. Det er generende.«

Profeten må tegnes

Cherif El-Ayouty mener desuden, at verdens muslimer selv er skyld i den islam-skepsis, der opstod i Vesten efter terrorangrebene 11. september 2001. Det er svært for ham at blive fornærmet over Muhammed-tegningerne. Tegnerne tegnede nemlig bare deres indtryk af islam.

»Når islam har et dårligt image i Vesten, må muslimer også acceptere at blive kritiseret. Det er deres egen fejl, at islam har et dårligt ry. Det er jo ikke de kristne, der har fundet på det,« siger Cherif El-Ayouty.

Han elsker profeten Muhammed som mange andre muslimer, men han bliver ikke fornærmet over tegningerne.

»Profeten er hævet over sådan noget. Jeg bliver heller ikke fornærmet, hvis en hund gør af mig på gaden, eller hvis nogen siger, at jeg er et dumt svin. Jeg forstår bare ikke, at muslimer i Mellemøsten ikke bliver fornærmede over, at de lever i sådan en elendighed. Du lever undertrykt, som et usselt dyr i dit eget land. Bliver du ikke fornærmet over det?« spørger han retorisk.

faktaboks

Uddrag fra Cherif El-Ayoutys manifest for 'Nutidens Muslim'

Nutidens Muslim bør:

Respektere alle religioner som ligeværdige

Efterligne profeten Muhammeds gode gerninger, ikke hans klædedragt

Kun anvende demokratiske metoder til at udtrykke sin utilfredshed og opnå forandringer

Effektuere en komplet adskillelse af religion fra statens og fællesskabets anliggender

Acceptere en komplet lighed mellem mænd og kvinder i arbejde, arv, ægteskab, skilsmisse, forældreskab og retlige anliggender

Afvise terrorisme

Afvise æresmord, dødsdom, stening, afskæring af lemmer og piskning

Acceptere, at muslimer forlader islam, bliver ateister eller tilslutter sig andre religioner

Acceptere, at såvel muslimer som ikke-muslimer kan kritisere islam

Være så upåfaldende som muligt i klædedragt og opførsel i det samfund man lever i

Anse religion for et personligt og privat anliggende og praktisere sin religion i afsondrethed

Undlade at bruge tørklæde, hijab og niqab, fordi de er nedsættende for kvinder, fornærmende for mænd og uforenelige med fremskridt

Afvise slaveri

Afvise brugen af sharialoven

Bruge demokratiet som kerneværdi for regeringsførelse

Acceptere af at seksuel orientering er et frit anliggende, så længe civilsamfunds love overholdes

Acceptere at ytringsfriheden er en beskyttet ret, som tilskyndes af samfundet

Anerkende, at lovene i civilsamfundet har forrang over religiøse hensyn

Basere sit gudsforhold på direkte kontakt gennem tilbedelse og ikke gennem formidlere som imamer, mullaher og sheikher

Sygepeljeske tester en mand med åben mund
BREAKING

Ny rekord:

589 er smittet

med covid-19 det seneste døgn

En lille prik viser en mand på vej op ad facaden på en skyskraber
Helt vildt

Kig ikke ned

Klatrer uden line

op ad skyskraber

Portrærbillede af Stine Bramsen
Kendte

Stine Bramsen:

Jeg har mistet

halvandet års løn

Nærbillede af solen
Nyheder

Den globale opvarmning

får måske en

tiltrængt pause

Seks unge kvinder i hatte med en kæmpe krokodille bag dem
Helt vildt

Se video:

Kæmpe-krokodille

sætter skræk i livet

på veninder

Billede af Ruth Bader Ginsburg
Nyheder

Højesteretsdommer

er død af kræft:

Det betyder det

Et blåt blink på en brandbil
Krimi

Ung knallertkører

dræbt

Stakkevis af indbundne bøger
Bøger

Sjældne bøger stjålet:

Fundet under gulv i

Rumænien

Kristian Thulesen Dahl med Morten Messeschmidt i baggrunden
Nyheder

Kupplaner i

Dansk Folkeparti

Dykker i vandet med vrag i baggrunden.
Nyheder

Vildt fund ved Lalandia

Mette Frederiksen portræt på pressemøde
Corona

Overblik: Her er de

nye restriktioner

Søren Krag Andersen jubler over sejr
Sport

Søren Kragh tager sin anden etapesejr i Touren

Jacob Ellemann taler til Venstres landsmøde
Nyheder

Flere partier aflyser landsmøde

Hans Kristian Skibby på talerstolen i Folketinget
Krimi

Folketingsmedlem

slået med knytnæve

Grædende pige på seng
Krimi

Far fængslet:

Forgreb sig på

mindreårig datter

Kø til test for corona
Corona

Ny rekord:

454 smittede det

seneste døgn

den norske millardær Tom Hagens hus i Lørenskog ved Oslo
Krimi

Nu kan Tom Hagen
flytte hjem

Prins Joachim ankommer til første arbejdsdag som forsvarsattaché i Paris
Kongelige

Prins Joachim på

første arbejdsdag:

Jeg har det godt

En scene fra filmen Forrest Gump med Tom Hanks i hovedrollen
Film og TV

Forrest Gumps "far"

er død

Københavns Byret i København
Krimi

Buschauffør kørte

30 millioner kroner

til Makedonien

Busstationen i Svendborg
Krimi

Mand død efter

ulykke på busterminal

kaffekop med kaffe på underkop med teske
Mad og drikke

Salget boomer: Spar

tusindvis af kroner

på ny kaffemaskine

Statsminister Mette Frederiksen gestikuler fra talerstol
Corona

Indkalder til nyt

pressemøde om corona

Sygeplejerske forbereder en vaccination
Corona

Hver femte er i tvivl:

Så mange danskere

vil lade sig vaccinere

En betuttet Jeppe Kofod foran en mikrofon
Nyheder

Jeppe Kofod:

UNDSKYLD

iset bilrude med påskriften minusgrader
Nyheder

Sæsonens første

nattefrost kickstarter

lun og solrig weekend

Blå blink fra udrykning
Krimi

Ung mand

dræbt på gaden 

Små testglas i en stor bunke
Corona

To millioner danskere

får tilbud om test

for antistoffer

Portrætbillede af Jakob Ellemann-Jensen
Nyheder

Ellemann-Jensen:

- Jeg er øm og lidt groggy

 

Prinsesse Benedikte i pink frakke og hat stiger ud af en Audi A8
Kongelige

Prinsesse Benedikte

knokler mest i

kongehuset

En hest og et grynet videobillede af en person om natten
Krimi

Hest død efter brutal

mishandling

Kasper Dolberg tager sig til næsen på grønsværen
Sport

Dolberg er smittet

med coronavirus

To politibiler holder ude foran en opgang i et mindre socialt boligbyggeri i røde mursten
Krimi

Familietragedie:

Kvinde dræbt i Randers

Den tidligere landsholdsspiller i håndbold Susanne Munk Wilbek med en mikrofon i hånden
Nyheder

Susanne Munk Wilbek

opereret i hjernen 

En uniformsklædt mand snakker med en bilist ved færgelejet i Hirtshals.
Corona

Norge:

Karantænekrav for alle danskere

Tre folk i heldragter håndterer et lig i en ligpose
Corona

Covid-19 ude af

kontrol i Indien

Portræt af tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Nyheder

Redaktør: Claus Hjort

kan stå til fængsel

efter interview

Engelsk ægtepar sidder i sofaen
Helt vildt

Forlod konen og

giftede sig med

svigermor

Prinsesse Marie drikker et glas vand
Kongelige

Prinsesse Marie i

kamp mod madspild 

Person holder en mobiltelefon med lotto-app
Helt vildt

Blev fyret under corona: 
Vandt en million 

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj
Nyheder

Putin-kritiker blev

forgiftet via vandflaske

på hotel

flaske med cannabisolie
Sundhed

Patienter og forskere:

Stop forsøg med

cannabis

USA's præsident Donald Trump peger
Corona

Trump modsiger

sundhedschef: 

- Han var forvirret

gågade med mennesker på gaden og på cafeer
Corona

Nu rykker mundbind

ind på barer og cafeer

Siden på en politibil med påkskriften "POLITI"
Krimi

Skaldet mand uden

fortænder antaster

13-årig pige 

Et iturevet amerikansk flag
Nyheder

Stormen Sally

hærgede USA

Vatpind i mund på patient
Corona

49 fik forkerte svar

på coronatests

Dronning Elizabeth i grøn dragt
Kongelige

Om et år er det slut:

Dronningen afsættes

Skelet af Tyrranosaurus Rex
Dyreliv

Køb din egen dinosaur:     

T-Rex på tilbud

Pernille Vermund portræt
Nyheder

Pernille Vermund:

Ministeren bør gå af

Københavns overborgmester Frank Jensen ved et coronapressemøde i september 2020
Nyheder

Fock efter sexchikane: 

Frank Jensen ikke værdig

som overborgmester

Kaj og Andrea  Hanne Villumsen og Kjeld Nørgaard
Film og TV

Kaj og Andrea vender tilbage

Tre politibetjente på vej ombord på fly
Helt vildt

Fly tvunget til nødlanding:

Kvinde fødte i 10

kilometers højde

3d-model af Corona-virus
Corona

Embedsmand:

Alle i USA kan nok

vaccine inden april

Østre Landsret skilt på murstensvæg
Krimi

Dræbt på grund af et kys:

Her er dommen

Gult coronaskilt på gaden i Malmø
Corona

Svenske coronatal

er nu blandt

Europas laveste

TV-værten petra Nagel og kæresten Asbjørn Munk
Kendte

Populær TV2-vært

i babylykke

Restaurantskibet Grønsund i Københavns Havn ligger på siden efter at have taget vand ind
Nyheder

Færge synker

i Københavns Havn

et nærbillede af en abe - som aben selv har taget med en mobiltelefon
Helt vildt

Monkey Business:

Finder abe-selfies

på sin stjålne telefon

Et billede af Dirch Passers Allé på Frederiksberg
Krimi

14-årig og 16-årig

anholdt for skuddrab 

Den amerikanske præsident Donald Trump
Nyheder

Trump: Vi har

en coronavaccine

inden for fire uger

Kvinder bærer skilt med påskriften ligeløn til demonstration for ligeløn
Nyheder

Mænd får højere

løn end kvinder

i 9 ud af 10 job

Det amerikanske flag med skovbrandene i Califorinien i bagggrunden
Nyheder

Røg fra skovbrande

på USA's vestkyst

kan ses i New York

Prins Joachim med militærhue og militærskjorte han smiler
Nyheder

Prins Joachim klar til job

efter blodprop

Nærbillede af Saszeline med udslået mørkt hår og et alvorligt blik
Kendte

Efter corona-kritik

Saszeline fjernet

fra Instagram

en hånd holder et par små nyfødte babyfødder
Nyheder

Hund dræber

nyfødt baby

Nærbillede af tv-værten Peter Ingemann. Han har briller og en mørkeblå hue på. Han kigger direkte og alvorligt ind i kameraet.
Kendte

Tv-vært dropper

arrangement grundet

corona

Retsbygningen i Næstved den er opført i røde mursten og har et indgangsparti med to store buede glasdøre
Krimi

Tiltalt for gruppevoldtægt

af 15-årig: Hun deltog frivilligt

Billede af hvidløg og persille, som bliver hakket på et skærbræt
Mad og drikke

Ny forskning:

Disse madvarer fremhæver

din mads smag

Den hvide bygning hvor retten i Sønderborg har til huse. Der står Retten i Sønderborg med store sorte bogstaver på den hvide facade.
Krimi

Dræbte nabo med hammer:

Her er dommen

En forsamling skåler i champagneglas efter lyskæderne i loftet og bordpynten at dømme, kunne der være tale om et bryllup.
Nyheder

Fester i fare:

Her er de

nye regler

En kæmpe sving-karrusel i blå.
Krimi

Mand dræbt i verdens

højeste sving-karrusel

Billede af en skjorteklædt Jakob Ellemann-Jensen
Nyheder

Ellemann sygemeldt

frem til oktober

Portrætbillede af Jenna Bagge
Kendte

Jenna Bagge håber på

udramatisk omgang

"Vild med dans"

Billede af en politibil
Krimi

Otte anholdt for indsmugling

af 40 kilo kokain

Prinsesse Diana i rødt - meget tynd
Kongelige

Prinsesse Dianas

spiseforstyrrelse

er med i "The Crown"

Et til salg skilt hænger i et vindue i en ejendom
Nyheder

Robust boligmarked

med stigende priser

Frank Jensen foran en mikrofon - i baggrunden en reol med gamle bøger
Corona

Nyt forslag fra Frank Jensen:

Stop salg af alkohol efter midnat

En hvid bygning med Retten i Sønderborg skrevet på
Krimi

Mand anklages for drab

med lægtehammer i lade

skuespillerne Merete Mærkedal og Ulla Vejby kravler rundt i hvidt skum under optagelserne til Fangerne på fortet.
Underholdning

Badehotellet-stjerne:

Jeg var ved at

dø af skræk