Chefer ansætter handicappede og syge
Halvdelen af de danske virksomheder har mere end to ansat, der har nedsat arbejdsevne. Foto: AP, POLFOTO, Posselt Lærke
Det handler både om bundlinje og et godt hjerte, når danske virksomheder ansatter folk med nedsat arbejdsevne.

Tre ud af fire virksomheder har medarbejdere med nedsat arbejdsevne.

Det viser en ny undersøgelse fra Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), der for første gang ser på, hvordan og hvorfor danske virksomheder tager et socialt ansvar.

Undersøgelsen bygger på interview med over 400 virksomheder og viser, at 76 procent af virksomhederne har ansatte med nedsat arbejdsevne på grund af f.eks. handicap, alder, sprog eller sygdom.

Blandt konklusionerne er også, at det er lige dele hjerte og hjerne, der får danske chefer til at udvise socialt ansvar og ansætte f.eks. handicappede, tidligere kriminelle, langtidsledige, seniorer, hjemvendte soldater eller personer med misbrugsproblemer.

Udover et godt image og ønsket om at tage et socialt ansvar, svarer op imod hver femte virksomhed, at de tror på, at det også skaber værdi for virksomheden.

"Rent faktisk har rigtig mange virksomhedsledere opdaget, at en god sidegevinst ved socialt ansvar er, at det skaber værdi på bundlinjen og til virksomheden. Vi danske virksomheder har vist, at selv i krisetider holder vi hånd om de svage, som ikke kører med 120 kilometer i timen," siger Maarten Van Engeland formand for VFSA og adm. Direktør for ISS Facility Service A/S.

Virksomhedsforum for Socialt Ansvar rådgiver beskæftigelsesministeren, som personligt har udvalgt de 13 erhvervsledere, som tilsammen beskæftiger mere end 100.000 ansatte.