Cech: Måske er Bendtners afløser bedre
Chelsea-målmanden Petr Cech mener ikke, at Tjekkiet har en stor fordel af, at Danmark mangler Bendtner.

Når Danmark møder Tjekkiet i en VM-kvalifikationskamp i Parken lørdag aften, er det et dansk landshold uden Nicklas Bendtner i angrebet.

Men for den tjekkiske målmand Petr Cech behøver det ikke nødvendigvis være til tjekkernes fordel, at Bendtner er i karantæne for sit underbukse-stunt i EM-kampen mod Portugal i sommer.

- Man kan sammenligne det med, at vi mangler Milan Baros, der er stoppet på landsholdet. Når nogen er væk, kommer der andre spillere til, og nogle gange kan de være lige så gode eller måske bedre end originalen, siger Petr Cech.

- Danskerne spiller på en måde, hvor mange forskellige spillere blander sig i angrebsspillet, så derfor skal vi være opmærksomme på alle danskere og ikke blot angriberne, siger han.

Chelsea-målmanden er fredag ankommet til København sammen med resten af det tjekkiske mandskab, der ligesom Danmark er amputeret på grund af adskillige afbud.

Cech mener da også, at Danmark på påtage sig favoritværdigheden lørdag aften.

- For mig er Danmark favorit. De spiller på hjemmebane, og de er højere placeret end os på verdensranglisten, lyder det fra Petr Cech.

Det er tredje gang, den stærke målmand står overfor et dansk landshold. Første gang var ved EM i 2004, da Tjekkiet vandt kvartfinalen med 3-0, mens det senest blev 0-0 i en venskabskamp i Aarhus i november 2010.

/ritzau/