Cameron og Xi skyllede statsbesøg ned med øl på lokal pub
Lokale pubgæster fik sig stor overraskelse, da Kinas præsident pludselig trådte ind på The Plough at Cadsden.
Kinas præsident og Storbritanniens premierminister går ind på en pub ... Det kunne være starten på en vittighed. Torsdag var det virkelighed på The Plough Inn nordvest for London.
Kinas præsident og Storbritanniens premierminister går ind på en pub ... Det kunne være starten på en vittighed. Torsdag var det virkelighed på The Plough Inn nordvest for London. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Efter et hårdt program med samtaler om geopolitik, cyberkriminalitet og underskrivelse af handelsaftaler for milliarder kan det være tiltrængt med en forfriskelse.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, og Kinas præsident, Xi Jinping, afsluttede således deres tre dage lange program torsdag med at besøge en klassisk engelsk pub i The Plough Inn i Cadsden nær Camerons landsted nordvest for London.

Menuen stod i bedste britiske stil af fish and chips skyllet ned med et stort glas øl, skrev David Cameron på Twitter torsdag aften.

Billeder i britiske medier viser, hvordan de lokale pubgæster drejede hovedet en ekstra gang, da Cameron gik i baren og bestilte en pint Indian Pale Ale til sig selv og sin gæst.

Pubben er den samme som den, hvor Cameron engang glemte sin otteårige datter. En episode, har tidligere har fortalt offentligheden om.

- Den fejl laver jeg ikke igen, skal David Cameron ifølge The Telegraph have underholdt de lokale gæster med.

Xi Jinping er den første kinesiske præsident, der besøger Storbritannien i over et årti.

David Cameron har sagt, at besøget er meget vigtigt for de britisk-kinesiske relationer, som "er i en særdeles god tilstand" for tiden.

Britiske regeringskilder oplyser ifølge Reuters, at der under Xis besøg er blevet indgået handels- og investeringsaftaler for omkring 20 milliarder pund (omkring 200 milliarder kroner).

Cameron er blevet kritiseret for at sætte gode handelsforbindelser med Kina højere end en kritik af menneskerettighederne i Kina under Xi Jinpings besøg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.