Britiske royale anmelder nøgenbilleder
Den britiske prins William og hans kone Catherine er opbragte over, at hun optræder topløst i sladderblade.

Den britiske prins William og hans kone, Catherine, forbereder en politianmeldelse i Frankrig. Det skyldes, at Catherine er blevet fotograferet topløs, og at billederne af hende er blevet offentliggjort i et fransk blad i sidste uge, oplyser det britiske hof.

- Vi kan bekræfte, at der vil blive indgivet en anmeldelse til den franske anklagemyndighed mandag, siger en talskvinde for St. James Palace og tilføjer, at skridtet er en opfølgning af en civil retssag mod det franske magasin Closer.

- Anmeldelsen handler om at tage billeder af hertugen og hertuginden af Cambridge, mens de var på ferie, og offentliggørelsen af disse fotografier er en overtrædelse af privatlivets fred, siger hun.

Talskvinden siger, at det royale par ønsker, at der bliver rejst tiltale mod fotografen, der tog billederne, og magasinet, der offentliggjorde dem.

Hun siger, at det er op til de franske anklagere at beslutte, om de på baggrund af anmeldelsen vil efterforske og retsforfølge fotografen og magasinet.

Tidligere har hoffet meddelt, at det ville søge et fogedpåbud i et retsmøde i pariserforstaden Nanterre mandag for at forhindre yderligere offentliggørelse af de kornede paparazzi-billeder, før der bliver taget stilling til yderligere civile erstatningssøgsmål.

Hertugparret måtte endnu en gang se sig afbildet lørdag, da fotografierne dukkede op i avisen Irish Daily Star.

Marina Berlusconi, der er datter af Italiens tidligere premierminister og chef for bladforlaget Mondadori, forsvarer søndag offentliggørelsen af de topløse billeder af Catherine.

I et brev til det venstreorienterede dagblad, La Repubblica, som har kritiseret Silvio Berlusconi for at have ladet Mondadoris franske sladderblad Closer og det italienske blad Chi trykke billederne, skriver Marina Berlusconi, at det er et spørgsmål om ytringsfrihed.

/ritzau/AFP