Britisk darling tager endnu en guldmedalje
Den britiske svømmer Ellie Simmonds er en af de paralympiske leges største profiler. Mandag tog hun igen guld.

Den 17-årige britiske svømmer Ellie Simmonds har vundet tusindvis af hjerter ved de paralympiske lege. Den 1,23 meter høje atlet med det evige smil barberede lørdag seks sekunder af verdensrekorden, da hun vandt guld i 400 meter fri.

Og mandag gentog den britiske darling kunststykket, da hun vandt 200 meter medley-finalen. Og igen satte hun ny verdensrekord, som nu lyder på 3.05,36 minutter.

Guldet blev svømmet i hus i udsolgte Aquatics Centre foran et ekstatisk hjemmepublikum anført af premierminister David Cameron.

I en alder af blot 13 år var Ellie Simmonds suverænt den yngste britiske atlet ved de paralympiske lege i Beijing 2008. Her vandt hun også guld i disciplinerne 100- og 400 meter fri.

Året efter overrakte den britiske dronning Elizabeth en hædersorden til den da 14-årige Simmonds, som blev den yngste britiske modtager af en orden nogensinde.

Ellie Simmonds er født lidelsen achondroplasi, der er bedre kendt som dværgsyndrom. Ved de paralympiske lege konkurrerer briten mod atleter med normalhøjde, som har andre handicap.

Senere på ugen konkurrerer den britiske yndling også i 50- og 100 meter fri.

/ritzau/